Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12596
Назва: Проблеми та перспективи виробництва м’яса великої рогатої худоби в Україні
Інші назви: Problems and prospects of cattle meat production in Ukraine
Автори: Шуст, Олена Анатоліївна
Shust, Olena
Ключові слова: велика рогата худоба, додана вартість, агропромисловий ланцюг, ефективність, експорт;cattle, value added, agro-industrial chain, efficiency, export
Дата публікації: вер-2024
Видавництво: ГО "Науковий клуб "СОФУС" Львівський торговельно-економічний університет ЗВО «Подільський державний університет»
Бібліографічний опис: Шуст О.А. Проблеми та перспективи виробництва м’яса великої рогатої худоби в Україні / О.А. Шуст // Економічний дискурс . - 2024. - Вип.1-2. - С.80-84
Короткий огляд (реферат): Яловичина займає вагоме місце в структурі споживання м’яса і м’ясопродуктів України, а також характеризується високими смаковими, поживними і кулінарними якостями. Аналіз розвитку тваринництва свідчить, що виробництво м’яса великої рогатої худоби є похідним від молочного скотарства, тому з боку державних органів влади і менеджменту сільськогосподарських підприємств не приділялося значної уваги питанню розвитку спеціалізованого м’ясного скотарства. Методи. Для реалізації поставлених завдань використовувалися наступні методи та прийоми: монографічний, статистичних групувань – для комплексного вивчення сучасного стану виробництва продукції м’ясного скотарства та визначення факторів, що впливають на його ефективність; групування – для визначення впливу різних факторів на рівень ефективності виробництва м’яса ВРХ в Україні, порівняння – для порівняння економічних явищ у різні часові періоди з метою виявлення причинно-наслідкового зв’язку, проведення порівняльного аналізу стану виробництва яловичини і телятини України із провідними країнами світу
Опис: Beef occupies a significant place in the structure of consumption of meat and meat products in Ukraine, as well as it is characterized by high taste, nutritional and culinary qualities. Analysis of animal husbandry development it indicates that the production of cattle meat is derived from dairy cattle breeding, so from the outside state authorities and management of agricultural enterprises did not pay much attention to the issue development of specialized meat cattle breeding. Methods. The following methods and techniques were used to implement the tasks set: monographic, statistical groupings – for a comprehensive study of the current state of production meat cattle breeding and identification of factors affecting its effectiveness; grouping-for determination of the influence of various factors on the level of efficiency of cattle meat production in Ukraine, comparison-for comparison of economic phenomena in different time periods in order to identify a causal relationship, conducting comparative analysis of the state of production
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12596
УДК: 338.439.4:637.5 - D44.337 (477)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
311931-Текст статті-721499-1-10-20240922 (1) (1).pdf394,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.