Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12496
Title: Удосконалення технології виробництва і переробки м'яса качок у СФГ «Україна» Черкаської області
Other Titles: Improving the technology of production and processing of ducks in peasant farming «Ukraine» of Cherkasy region
Authors: Олійник, Назар Русланович
Oliinyk, Nazar
Keywords: годівля;feeding;качки;ducks;крос;cross;комбінований тип;combined type;кормосумішка;feed mixture;вітамінно-мінеральний премікс;vitaminmineral premix;м’ясна продуктивність;meat productivity
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Олійник Н. Р. Удосконалення технології виробництва і переробки м'яса качок у СФГ «Україна» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ; Наук. кер. О. А. Кузьменко, доцент. - Біла Церква, 2023.- 44 с.
Abstract: Дипломна робота на дану тему виконана у сільськогосподарському фермерському господарстві «Україна» с. Владиславчик Монастирищенської громади Уманського району Черкаської області. В даній роботі було проаналізовано наступні задачі: породу качок пекінської породи кросу «Благоварський», відтворювальні характеристики стада; технологію годівлі та утримання качок; описати реалізацію та переробку продукції качок; зробити висновки і надати пропозиції щодо удосконалення технології виробництва і переробки продукції. У роботі встановлено, що така галузь птахівництва, як качківництво ведеться на задовільному рівні. Вперше у господарстві у 2022 році почали вирощувати качок цього кросу, переобладнавши приміщення. Качки кросу «Благоварський» мають високі показники м’ясності та добре пристосовані до умов годівлі за комбінованим типом. Результати досліджень магістерської роботи доповідалися на всеукраїнській студентській конференції магістрантів і молодих дослідників: «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті» (16 листопада 2023 року). Кваліфікаційна робота містить 44 сторінках, 7 таблиць, 10 рисунків, список використаних джерел із 30 найменувань, з них 4 кирилицею.
Description: The following tasks were analyzed in this paper: the breed of Peking ducks of the Blagovarskyi cross breed, reproductive characteristics of the flock; duck feeding and maintenance technology; describe the sale and processing of duck products; draw conclusions and provide proposals for improving the technology of production and processing of products. The work established that such a branch of poultry farming as duck farming is conducted at a satisfactory level. For the first time in 2022, ducks of this breed were reared at the farm, having converted the premises. Cross-breed ducks "Blagovarsky" have high meatiness indicators and are well adapted to the conditions of feeding according to the combined type. The results of the research of the master's thesis were reported at the AllUkrainian student conference of master's students and young researchers: "Scientific research of youth in the 21st century" (November 16, 2023). The qualification work contains 44 pages, 7 tables, 10 figures, a list of used sources with 30 names, 4 of which are in Cyrillic.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12496
metadata.dc.identifier.udc: 636.597
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ miasa_kachok.pdf1,74 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.