Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12486
Title: Аналіз та шляхи удосконалення технології виробництва молока в ТОВ «Межеріччя-агро» та його переобка в ТДВ «Золотоніський маслоробний комбінат»
Other Titles: Analysis and ways of improving the technology of milk production at «Mezherichcha-Аgro» LLC and its conversion in TDV "Zolotoniskyi oil production plant"
Authors: Махаринець, Ілля Миколайович
Makharynets, Illya
Keywords: скотарство;cattle breeding;молочна продуктивність;milk productivity;рівень рентабельності;level of profitability;середньодобовий надій;average daily yield
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Махаринець І. О. Аналіз та шляхи удосконалення технології виробництва молока в ТОВ «Межеріччя-агро» та його переобка в ТДВ «Золотоніський маслоробний комбінат»: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. С. В. Чернюк, доцент. - Біла Церква, 2023. 43 с.
Abstract: У сучасних умовах аграрного сектору, ефективне виробництво та переробка молочної продукції визначає конкурентоспроможність підприємств. Дослідження спрямоване на аналіз технології виробництва молока на прикладі ТОВ «Межеріччя-Агро» та його подальшу переробку в ТДВ Золотоніський маслоробний комбінат. У роботі розглядаються основні етапи виробництва молока, включаючи господарську діяльність, технічне забезпечення та якість продукції. Проведений аналіз стану справ на ТОВ «Межеріччя-Агро» дозволяє виявити основні проблеми та недоліки в технологічному процесі. На основі виявлених проблем пропонуються конкретні шляхи удосконалення технології виробництва молока та його переробки. Це може включати в себе впровадження сучасних технологій, оптимізацію господарських процесів, підвищення кваліфікації персоналу та інші заходи. Результати дослідження можуть слугувати підставою для розробки конкретних рекомендацій для підприємства щодо покращення ефективності виробництва та якості продукції. Робота спрямована на вдосконалення конкурентоспроможності підприємства в умовах сучасного ринкового середовища.
Description: In modern conditions of the agrarian sector, efficient production and processing of dairy products determines the competitiveness of enterprises. The research is aimed at the analysis of milk production technology using the example of "Mezherechye-Agro" LLC and its further processing at TDV Zolotonisky Dairy Plant. The work examines the main stages of milk production, including economic activity, technical support and product quality. The analysis of the state of affairs at "Mezherechye-Agro" LLC makes it possible to identify the main problems and shortcomings in the technological process. On the basis of the identified problems, specific ways of improving the technology of milk production and its processing are proposed. This may include the introduction of modern technologies, optimization of economic processes, improvement of personnel qualifications and other measures. The results of the research can serve as a basis for the development of specific recommendations for the enterprise to improve production efficiency and product quality. The work is aimed at improving the competitiveness of the enterprise in the conditions of the modern market environment. The master's thesis contains 43 pages, 6 tables, 4 figures, the list of used sources includes 25 items
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12486
metadata.dc.identifier.udc: 637.12
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf1,43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.