Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12479
Title: Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Решетилівка» Полтавської області та її переробки в ПП «Ворскла»
Other Titles: Analysis of pork production technology and ways of its improvement in “Reshetylivka” STOV of Poltava region, and its processing at “Vorskla”, PE
Authors: Юрчук, Юрій Володимирович
Yurchuk, Yurii
Keywords: свині;pigs;господарство;farm;технологія;technology;ритм виробництва;production rhythm;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost;рентабельність;profitability
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Юрчук Ю.В. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Решетилівка» Полтавської області та її переробки в ПП «Ворскла» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 54 с.
Abstract: Метою нашої роботи є аналіз та удосконалення технології виробництва продукції свинарства в СТОВ «Решетилівка» Полтавської області і її переробки в ПП «Ворскла». Досліджено результати господарської діяльності за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технології утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінки, 25 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел складається із 29 найменувань.
Description: The purpose of our work is to analyze and improve the technology of roduction of pig products at the "Reshetylivka" STOV of the Poltava region and its processing at "Vorskla" PE. The data for three years are studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural land, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month and per year. The need for production space was determined. Recipes of mixed fodder for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. The thesis focuses on the indicators of pig processing, calculates the yield of slaughter products from the processing of young animals for meat. The economic efficiency of the developed programme of pig production was calculated. It was concluded that the implementation of the developed measures will increase the production of pork. The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's thesis contains 54 pages, 25 tables, 1 figures, a list of references of 29 titles.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12479
metadata.dc.identifier.udc: 636.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.