Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12478
Title: Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Денихівка» Київської області та її переробки в ПП «Тетіїв»
Other Titles: Аnalysis of pork production technology and ways to improve it in Denikhivka, Kyiv region, and its processing in Tetiyiv, PVT
Authors: Моторна, Олександра Олексндрівна
Motorna, Oleksandra
Keywords: свині;pigs;господарство;farm;технологія;technology;ритм виробництва;production rhythm;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost;рентабельність;profitability
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Моторна О. О. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Денихівка» Київської області та її переробки в ПП «Тетіїв» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 55 с.
Abstract: Метою роботи є аналіз технології виробництва продукції свинарства в СТОВ «Денихівка» Київської області та шляхи її удосконалення і переробки в ПП «Тетіїв». Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь, структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 55 сторінок, 23 таблиць, 2 рисунків, список використаних джерел із 30 найменувань.
Description: The purpose of the work is to analyse the technology of pig production in Denikhivka, Kyiv region, and ways to improve it and process it in Tetiiv. The data for three years are studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural land, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month and per year. The need for production space was determined. Recipes of mixed fodder for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. The thesis focuses on the indicators of pig processing, calculates the yield of slaughter products from the processing of young animals for meat. The economic efficiency of the developed programme of pig production was calculated. It was concluded that the implementation of the developed measures will increase the production of pork. The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's thesis contains 55 pages, 23 tables, 2 figures, a list of references of 30 titles.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12478
metadata.dc.identifier.udc: 636.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf960,56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.