Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12429
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМовчан, Богдан Сергійович-
dc.contributor.authorMovchan, Bohdan-
dc.date.accessioned2024-09-03T11:29:44Z-
dc.date.available2024-09-03T11:29:44Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationМовчан Б. С. Аналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ПСП «БМ-Трейд» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П.М. Каркач, доцент. - Біла Церква, 2023. 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12429-
dc.descriptionThe technology of production and processing of broiler chickens meat in the farm was investigated and its improvement by feeding the herbal preparation Biostrong 510 containing essential oils was proposed. Methodological approaches and methods used: method of data collection and processing and their comparison. Observation, comparison, measurement and analysis of data were carried out. Results: positive effect on the safety, live weight and feed consumption of broiler chickens of the herbal preparation of the supplement Biostrong 510. It is concluded that: In order to reduce the use of antibiotic drugs in the technology of meat production of broiler chickens, as well as to stimulate the activity of digestive enzymes, additional feeding of the plant preparation with mixed fodder to broiler chickens contributed to the production profitability of 26.4%, which is 3.7% more compared to the basic technology, where the drug was not fed to broiler chickens.The results obtained can be used: in the private enterprise "BM-Trade" in Cherkasy region The master's thesis consists of 53 pages, 9 tables, 9 figures, a list of 58 references.uk_UA
dc.description.abstractНазва кваліфікаційної роботи: Аналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ПСП «БМ-Трейд» Черкаської області. Досліджено: технологію виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів у господарстві та запропоновано її удосконалення шляхом згодовування рослинного препарату Biostrong 510 з вмістом ефірних олій. Використано методичні підходи, методи: метод збору і обробки даних та їх співставлення. Здійснювалося спостереження, порівняння, вимірювання та аналіз даних. Виявлено: позитивний вплив на збереженість, живу масу та витрати кормів курчат-бройлерів рослинного препарату добавки Biostrong 510. Зроблено висновок, що: З метою зменшення в технології виробництва м’яса курчат-бройлерів антибіотичних препаратів, а також для стимуляції активності травних ферментів, додаткове згодовування з комбікормами курчатам-бройлерам рослинного препарату сприяло отриманню рента-бельності виробництва на рівні 26,4%, що є на 3,7% більше, порівняно із базовою технологією, де курчатам-бройлерам препарат не згодовувався. Одержані результати можуть бути використані: у ПСП «БМ-Трейд» Черкаської області. Кваліфікаційна робота магістра налічує 53 сторінки, 9 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел із 58 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectантибіотикиuk_UA
dc.subjectantibioticsuk_UA
dc.subjectрослинний препаратuk_UA
dc.subjectherbal preparationuk_UA
dc.subjectзбереженістьuk_UA
dc.subjectpreservationuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectвитрати кормівuk_UA
dc.subjectfeed consumptionuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ПСП «БМ-Трейд» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of production and processing of broiler chickens meat and ways to improve it in the private enterprise "BM-Trade", Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_miasa_kurchat-broileriv.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.