Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12426
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПесляк, Марина Сергіївна-
dc.contributor.authorPesliak, Maryna-
dc.date.accessioned2024-09-03T11:23:55Z-
dc.date.available2024-09-03T11:23:55Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationПесляк М. С. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока кіз та його переробки у ФГ «Бабині кози» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.І. Бабенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 52 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12426-
dc.descriptionIn the herd of goats of the Zaanen breed, FG "Babyni Kozy" milk productivity was studied according to the following indicators - the yield for the first, second and third and older lactations and the external characteristics of the animals. In FG "Babina kozy" technological aspects of production of goat breeding products are well established with optimal supply of animals with fodder, water, fresh air and a clean environment. The farm's animals meet high productivity standards: they have a good live weight and proportional body structure, are distinguished by high milk productivity and suitability for machine milking technologies. Calculations of the economic efficiency of breeding goats of the Zaanen breed were made on the basis of milk productivity indicators, which makes it possible to draw conclusions that it is advisable to breed goats of the Zaanen breed on goat farms dairy farms in Ukraine. Generally accepted zootechnical research methods were used to study the productive indicators of experimental animals. The obtained results can be used in the development of a breeding plan in the farm. The master's thesis contains 52 pages, 5 tables, 10 figures, the list of used sources contains 33 names.uk_UA
dc.description.abstractУ стаді кіз зааненської породи ФГ «Бабині кози» було досліджено молочну продуктивність за такими показниками – надій за першу, другу і третю і старше лактації та екстер’єрні особливості тварин. У ФГ «Бабині кози» технологічні аспекти виробництва продукції козівництва добре налагоджені із оптимальним забезпеченням тварин кормами, водою, свіжим повітрям та чистим середовищем. Тварини господарства відповідають високим продуктивним стандартам: мають гарну живу масу та пропорційну будову тіла, відзначаються високою молочною продуктивністю і придатністю до машинних технологій доїння. На підставі показників молочної продуктивності проведені розрахунки економічної ефективності розведення кіз зааненської породи, що дає можливість зробити висновки, що кіз зааненської породи доцільно розводити на козиних молочних фермах в Україні. При вивченні продуктивних показників піддослідних тварин були використані загальноприйняті зоотехнічні методи дослідження. Одержані результати можуть бути використані при розробці селекційного плану в господарстві. Кваліфікаційна робота магістра містить 52 сторінки, 5 таблиць, 10 рисунків, список використаних джерел містить 33 найменування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectкозиuk_UA
dc.subjectgoatsuk_UA
dc.subjectзааненська породаuk_UA
dc.subjectZaanen breeduk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectекстер’єрuk_UA
dc.subjectexterioruk_UA
dc.subjectкозячий сирuk_UA
dc.subjectgoat cheeseuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока кіз та його переробки у ФГ «Бабині кози» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of technology of production of goat milk and its processing in FG "Babyni Kozy", Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_kiz.pdf1,39 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.