Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12390
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у СТОВ «Полісся» та його переробки у ПрАТ «Куликівське молоко»
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of milk production at Polissya dairy farm and its processing at Kulykivske moloko PrJSC
Автори: Ремез, Віталій Андрійович
Remez, Vitalii
Ключові слова: прив’язне утримання;bonded keeping;кормовий стіл;feed table;корова;cow;раціон;ration;технологія доїння;milking technology;переробка молока;milk processing
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Analysis and improvement of the technology of milk production at Polissya dairy farm and its processing at Kulykivske moloko PrJSC
Бібліографічний опис: Ремез В.А. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у СТОВ «Полісся» та його переробки у ПрАТ «Куликівське молоко : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В.А. Ліскович, доцент. - Біла Церква, 2023. 40 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено технологію виробництва молока у СТОВ «Полісся» та його переробки у ПрАТ «Куликівське молоко». Оскільки питання забезпечення населення молокомта продуктами його переробки має дуже важливе значення в суспільстві, то застосування, так званих, традиційних технологій виробництва продукції тваринництва є не доцільним, оскільки знижує конкурентоспроможність галузі молочного скотарства і тим самим викликає її непривабливість із-за неабиякої збитковості. Для запобігання цієї ситуації запропоновано поетапне переоснащення новою технікою існуючих молочних ферм з прив’язним утриманням худоби та доїння у стійлах і перехід на прогресивну технологію виробництва менш витратної та прибуткової продукції. Для розкриття теми виконані такі завдання: охарактеризувати існуючу технологію виробництва молока; проаналізувати технологію годівлі за прив’язного утримання корів; проаналізувати технологію доїння корів; оцінити молочну продуктивність корів української чорно-рябої молочної породи; охарактеризувати технологію переробки тваринницької сировини; визначити ефективність удосконаленої технології виробництва молока. У результаті виконаних огляду літературних джерел, досліджень та отриманих даних зроблено висновки і пропозиції, які є аргументованими та мають практичне значення. Кваліфікаційна робота магістра містить 40 сторінок, 9 таблиць, 2 рисунок, список використаних джерел із 40 найменувань
Опис: The technology of milk production at Polissya STOV and its processing at Kulykivske Moloko PrJSC was studied. Since the issue of providing the population with milk and its processing products is very important in society, the use of the so-called traditional technologies for the production of animal husbandry products is not appropriate, as it reduces the competitiveness of the dairy industry and thereby makes it unattractive due to its high profitability. In order to prevent this situation, it is proposed to gradually re-equip existing dairy farms with new equipment with tethered cattle keeping and milking in stalls, and to switch to progressive technology for the production of less expensive and profitable products. To reveal the topic, the following tasks were completed: to characterize the existing technology of milk production; to analyze the technology of feeding while tethered cows; to analyze the technology of milking cows; to evaluate the milk productivity of cows of the Ukrainian black and white dairy breed; describe the technology of processing livestock raw materials; to determine the efficiency of the improved milk production technology. As a result of the performed review of literary sources, research and received data, conclusions and proposals were made, which are well-argued and have practical significance. The master's thesis contains 40 pages, 9 tables, 2 figure, a list of used sources from 40 items.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12390
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf782,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.