Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12246
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗагородня, Анастасія Сергіївна-
dc.contributor.authorZagorodnya, Anastasiia-
dc.date.accessioned2024-07-18T12:11:48Z-
dc.date.available2024-07-18T12:11:48Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЗагородня А. С. Організація виробництва розсільного сиру: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12246-
dc.descriptionIn Ukraine, the daily diet of most people includes dairy products, including salted cheeses, which are characterized by high biological and nutritional value. The nutritional value of salted cheese is due to the high concentration of protein 22% and fat 30-50%, high content of vitamins, from 400 to 700 mg% of mineral salts of calcium, phosphorus and magnesium. Since cheese proteins are easily absorbed by the human body and contain essential amino acids (lysine, methionine and tryptophan) that our body needs, cheese is considered one of the best dairy products. The analysis of the production technology of feta type cheese was carried out. The main raw materials and their requirements have been determined. The product calculation of raw materials was made, the equipment for the production of pickled cheeses was selected. Analysis of the risks of dangerous factors arising during the production of "Feta" cheese. An analysis of the risks of dangerous factors arising during the production of the proposed product was carried out. Environmental risks and ways to solve them were found. The economic feasibility of the production of salted cheese has been proven.uk_UA
dc.description.abstractВ Україні у щоденному раціоні більшості людей є молочні продукти, у тому числі розсільні сири, для яких характерна висока біологічна і харчова цінність. Харчова цінність розсільного сиру обумовлена високою концентрацією білку 22% і жиру 30–50%, високим вмістом вітамінів, від 400 до 700 мг% мінеральних солей кальцію, фосфору і магнію. Оскільки білки сирів легко засвоюються організмом людини та містять незамінні амінокислоти (лізин, метіонін та триптофан), які потрібні нашому організму, тому сир вважається одним із найкращих молочних продуктів. Проведено аналіз технології виробництва розсільного сиру типу «Фета». Визначено основну сировину та вимоги до неї. Зроблено продуктовий розрахунок сировини, підібрано обладнання для виготовлення розсільних сирів. Аналіз ризиків небезпечних чинників, що виникають за виробництва розсільного сиру типу «Фета». Проведено аналіз ризиків небезпечних чинників, що виникають за виробництва запропонованого продукту. Знайдено екологічні ризики та шляхи їх вирішення. Доведено економічну доцільність виробництва розсільного сиру.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectрозсільні сириuk_UA
dc.subjectpickled cheesesuk_UA
dc.subjectФетаuk_UA
dc.subjectFetauk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectзакваскаuk_UA
dc.subjectsourdoughuk_UA
dc.subjectсичужний ферментuk_UA
dc.subjectrennetuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectorganoleptic indicatorsuk_UA
dc.subjectмікробіологічні показникиuk_UA
dc.subjectmicrobiological indicatorsuk_UA
dc.titleОрганізація виробництва розсільного сируuk_UA
dc.title.alternativeOrganization of cheese productionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_rozsilnoho_syru.pdf614,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.