Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12222
Title: Підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств (за матеріалами ФГ «Хлібороб»)
Other Titles: Increasing the agricultural enterprises competitiveness (based on the materials of "Hliborob" farming)
Authors: Юзепчук, Аліна Володимирівна
Yuzepchuk, Alina
Keywords: аграрні підприємства, конкурентоспроможність, напрямки підвищення;agrarian enterprises, competitiveness, areas of improvement
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Юзепчук А. В. Підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств (за матеріалами ФГ «Хлібороб»): Кваліфікаційна робота бакалавра (073 «Менеджмент») / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра менеджменту. Наук. кер.: М. В. Вихор, доцент. Біла Церква, 2024. 45 с.
Abstract: Досліджені теоретичні, методичні та практичні аспекти конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Розкриті передумови та особливості формування досягнутого рівня конкурентоспроможності у ФГ «Хлібороб». Відмічено, що підприємство має традиційну для багатьох аграрних підприємств спеціалізацію на вирощуванні зернових культур, соняшнику, ріпаку. Показники економічної ефективності підприємства протягом досліджуваного періоду зростають, що свідчить про високий рівень конкурентоспроможності. Запропоновані напрямки підвищення рівня конкурентоспроможності підприємства, зокрема в частині переорієнтації на виробництво екологічно чистої продукції.
Description: Theoretical, methodical and practical aspects of the competitiveness of agricultural enterprises are studied. The prerequisites and peculiarities of the formation of the achieved level of competitiveness in the "Hliborob" FG are revealed. It was noted that the enterprise has a traditional for many agricultural enterprises specialization in the cultivation of grain crops, sunflower, rapeseed. Indicators of economic efficiency of the enterprise during the studied period are growing, which indicates a high level of competitiveness. Proposed directions for increasing the level of competitiveness of the enterprise, in particular in terms of reorientation to the production of environmentally friendly products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12222
metadata.dc.identifier.udc: 339.137.2:005.936.3(477)
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Юзепчук А..pdf562,09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.