Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12188
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське" та його переробки у ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» компанії «Терра Фуд» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of milk production technology at "Ostrykivske" LLC and its processing at "Bilotserkivskii dairy plant" LLC of "Terra Food" company, Kyiv region
Authors: Колісник, Сергій Сергійович
Kolisnyk, Sergey
Keywords: українська чорно-ряба молочна порода;Ukrainian Black-and-White dairy breed;ремонтні телиці;replacement heifers;молочна продуктивність і відтворювальна здатність;milk productivity and reproductive capacity;йогурт з фруктовими наповнювачами;yogurt with fruit fillings
Issue Date: 2023
Publisher: БНАУ
Citation: Колісник С. С. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське" та його переробки у ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» компанії «Терра Фуд» Київської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин. Наук. керівник Н. І. Клопенко, доцент. - Біла Церква, 2023. - 48 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ТОВ «Острійківське», зокрема стада української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано систему вирощування ремонтного молодняку, вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів-первісток різних ліній та технологію виробництва йогурту з фруктовими наповнювачами у ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» компанії «Терра Фуд». Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загально прийняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що ТОВ «Острійківське» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока. Тут утримують стадо української чорно-рябої молочної породи із поголів’ям корів – 950 голів. Надій за лактацію становить 8950 кг, масова частка жиру в молоці – 3,94%, білка – 3,29%, середня жива маса – 520 кг. Тривалість сервіс-періоду – 135 днів. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва молока у ТОВ «Острійківське», а також інших господарствах.
Description: In the qualification work, the activity of "Ostrykivske" LLC was analyzed, in particular the herds of Ukrainian black and spotted dairy cattle. The system of rearing young animals for repair was analyzed, the milk productivity and reproductive capacity of first-born cows of different lines and the technology of production of yogurt with fruit fillers at "Bila Tserkva Dairy Plant" LLC of "Terra Food" company were studied. Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It was established that "Ostrykivske" LLC specializes in milk production in animal husbandry. Here they keep a herd of Ukrainian Black-and-White dairy breed with a herd of cows - 950 heads. The milk yield per lactation is 8950 kg, the mass fraction of fat in milk is 3.94%, protein is 3.29%, the average live weight is 520 kg. The duration of the service period is 135 days. The obtained results can be used to improve the efficiency of milk production in "Ostrikivske" LLC, as well as other farms.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12188
metadata.dc.identifier.udc: 637.12
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_moloka.pdf896,98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.