Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12111
Назва: Удосконалення технології виробництва продукції перепелівництва та її переробки в умовах ПСП «Добробут» Черкаської області
Інші назви: Improvement of the technology of quail production and its processing in the conditions of the private enterprise "Dobrobut" in Cherkasy region
Автори: Завгородня, Марія Іванівна
Zagorodnya, Maria
Ключові слова: технологія вирощування перепела;quail rearing technology;годівля;feeding;раціон;ration;підмор;submortem
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Завгородня М. І. Удосконалення технології виробництва продукції перепелівництва та її переробки в умовах ПСП «Добробут» Черкаської області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. М. Недашківський, доцент. - Біла Церква, 2023. - 53 с.
Короткий огляд (реферат): Методикою виконання дипломної роботи передбачалося: - зробити огляд літератури за темою дипломної роботи; - дати характеристику продуктивним якостям перепелів у господарстві; - проаналізувати існуючі умови годівлі, утримання та відтворення птиці; - встановити вплив добавки на результативність вирощування перепелів - визначити економічну ефективність використання добавки; - зробити висновки та надати пропозиції виробництву щодо підвищення ефективності технології виробництва м’яса перепелів та підвищення рентабельності галузі вцілому. Для забезпечення високого рівня збереженості молодняку перепелів, покращення показників росту та розвитку у всіх періодах вирощування, необхідно використовувати екстракт бджолиного підмору у розрахунку 0,1 мг/гол (2 краплі на голову на 100 мл води). що дасть можливість отримати додатково 6,24 кг м’яса в розрахунку на 100 голів. Використання в годівлі «Біло-Актів» дає можливість підвищити живу масу птиці та покращити збереженість. Зокрема 21 денному на 23,1 %, у 30 денному – 28,3%, у 60 денному – 27,1 %, при вищій збереженості на 12 %.
Опис: The purpose of the work is to analyze the production technology and improve the technology of quail production and its processing in the conditions of the Dobrobut agricultural enterprise in Cherkasy region. The methodology of the thesis was as follows: - to review the literature on the topic of the thesis; - to characterize the productive qualities of quails on the farm; - analyze the existing conditions of feeding, housing and reproduction of poultry; - to determine the effect of the additive on the effectiveness of quail breeding - determine the economic efficiency of the additive use; - to draw conclusions and provide suggestions to the production to improve the efficiency of quail meat production technology and increase the profitability of the industry as a whole. To ensure a high level of safety of young quail, improve growth and development indicators in all periods of cultivation, it is necessary to use bee submor extract at the rate of 0.1 mg/head (2 drops per head per 100 ml of water), which will allow to obtain an additional 6.24 kg of meat per 100 heads. The use of Bilo-Akt in feeding makes it possible to increase the live weight of poultry and improve safety. In particular, at 21 days by 23.1%, at 30 days - 28.3%, at 60 days - 27.1%, with a higher preservation rate of 12%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12111
УДК: 636.59
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_produktsii_perepelivnytstva.pdf1,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.