Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12033
Title: Аналіз технології виробництва вівчарства та шляхи його удосконалення у «Руно» Київської області та його переробка
Other Titles: Analysis of sheep production technology and ways to improve it in Runo, Kyiv region, and its processing
Authors: Данченко, Олексій Сергійович
Danchenko, Oleksiy
Keywords: романівська порода;romanov breed;ягнята;lambs;підсисний період;subsucking period;вівцематки;ewes;кошара;sheepfold;сир «Фета»;Feta cheese;окіт;lambing
Issue Date: 2023
Publisher: БНАУ
Citation: Данченко О. С. Аналіз технології виробництва вівчарства та шляхи його удосконалення у «Руно» Київської області та його переробка: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м`яса; Наук. керівник А. П. Король , доцент. - Біла Церква, 2023. - 41 с.
Abstract: Вівчарство є традиційною галуззю в Україні і відіграє важливу роль у національній економіці. Більшість поголів’я овець утримують, в степових районах. Вівці забезпечують промисловість вовною, яка необхідна для виробництва різноманітних текстильних виробів та цінного каракулю, що експортується за кордон, а також молоком, важливим продуктом харчування для населення. Проаналізувавши підприємство пропонуємо на перспективу фермерському господарстві «Руно» збільшити поголів’я вівцематок до 40 голів, а також підгодовувати в підсисний період ягнят наданою рецептурою раціоні із застосуванням влітку зеленої маси. Обладнати вівчарні кормовим столом з кормовою дерев’яною граткою, що забезпечить якісне споживання кормів вівцями. Проводити стрижку романівських овець автоматизовано тобто за допомогою спеціально виготовлених стригальних машинок для овець Можна розпочати виробляти з овечого молока сир «Фета», який вирізняється своїми смаковими якостями.
Description: Sheep breeding is a traditional industry in Ukraine and plays an important role in the national economy. Most of the sheep are kept in steppe areas. Sheep provide the industry with wool, which is necessary for the production of various textiles and valuable woolen cloth, which is exported abroad, as well as milk, an important food product for the population. After analyzing the enterprise, we suggest that the "Runo" farm should increase the number of ewes to 40 heads, as well as feed the lambs during the suckling period with the ration provided by the recipe with the use of green mass in the summer. Equip the sheepfolds with a feed table with a wooden feed grate, which will ensure high-quality feed consumption by sheep. Shearing of Romanov sheep is automated, that is, with the help of specially made shearing machines for sheep. You can start producing "Feta" cheese from sheep's milk, which is distinguished by its taste qualities.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12033
metadata.dc.identifier.udc: 636.3.09
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
analiz_tekhnolohii_vyrobnytstva_vivcharstva.pdf862,14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.