Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11984
Назва: Структурно-динамічні тенденції розвитку малих підприємств харчової індустрії України у довоєнний період
Інші назви: Structural and dynamic trends in the development of small enterprises of food industry of Ukraine in the pre-war period
Автори: Варченко, Ольга Миронівна
Varchenko, Olga
Крисанов, Дмитро Федосович
Krysanov, Dmytro
Варченко, Ольга Олександрівна
Varchenko, Olga
Ключові слова: харчова індустрія, малі підприємства і суб’єкти мікропідприємництва, економічний механізм, зайнятість, рентабельність;food industry, small enterprises and micro-entrepreneurs, economic mechanism, employment, profitability
Дата публікації: 2023
Видавництво: Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України.
Бібліографічний опис: Варченко О.М. Структурно-динамічні тенденції розвитку малих підприємств харчової індустрії України у довоєнний період(2023) / Варченко О.М., Крисанов Д.Ф., Варченко О.О. // Продовольчі ресурси. - 2023. - 11(20). - С. 185–201. https://doi.org/10.31073/foodresources2023-20-18
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та прикладних аспектів ведення малого бізнесу в харчовій індустрії України за умов постійної мінливості внутрішньої ситуації та посилення турбулентності у зовнішньому середовищі. Мета. Узагальнитирозвиток малого підприємництва в харчовій індустрії в умовах періодичного виникнення аграрних криз та посилення турбулентності, обґрунтувати рекомендації практичного змісту, спрямовані на забезпечення його сталого розвитку у повоєнний період.Методи. Основою проведених досліджень були загальнонаукові та спеціальні методи, зокрема: системного та ретроспективного аналізу –для встановлення структурно-динамічних особливостей розвитку малих підприємств харчової індустрії у довоєнний період; формалізації, аналізу і синтезу –для виявлення та оцінювання варіативної динаміки малих підприємств, що продукували та реалізували продовольчу продукцію, на тлі поступового масштабування її обсягів; порівняльного аналізу –при дослідженні діяльності малих підприємств різних продуктових напрямів. Результати.Розкрито причини і наслідки суперечливих тенденцій в розвитку малих і мікропідприємств харчової індустрії. Систематизовано проблеми і перешкоди, які гальмують розвиток бізнесової діяльності у харчовому сегменті промисловості. Обґрунтовано практичні заходи, спрямовані на активізацію бізнесової діяльності малих підприємств харчової індустрії у повоєнний період. Сфера застосування результатів.Результати досліджень включають теоретичні засади і практичні підходи щодо активізації продуктової діяльності у харчовому сегменті промисловості в умовах суперечливих тенденцій і руйнації частини його потенціалу на непідконтрольних територіях. Виявлені тенденції та практичні заходи будуть використані при відродженні потенціалу малих підприємств харчової індустрії в процесі ліквідації наслідків військових дій та активізації діяльності із використання засобів й інструментів механізму їх підтримки.
Опис: Subject. Aggregate of theoretical, methodical and applied aspects of running a small business in the food industry of Ukraine under conditions of constant variability of the internal situation and increased turbulence in the external environment. Purpose. Summarizing the development of small entrepreneurship in the food industry in the conditions of periodic occurrence of agrarian crises and increased turbulence, substantiate recommendations of practical content aimed at ensuring its sustainable development in the post-war period. Methods. The basis of the conducted research was general scientific and special methods, in particular: systematic and retrospective analysis – to establish the structural and dynamic features of the development of small enterprises of the food industry in the pre-war period; formalization, analysis and synthesis – to identify and evaluate the variable dynamics of small enterprises that produced and sold food products, against the background of gradual scaling of its volumes; comparative analysis – when studying the activities of small enterprises in various product areas. Results. The causes and consequences of contradictory trends in the development of small and microenterprises in the food industry are revealed. The problems and obstacles that inhibit the development of business activities in the food industry segment are systematized. The practical measures aimed at revitalizing the business activities of small enterprises of the food industry in the post-war period are substantiated. Scope of results. The results of the research include theoretical principles and practical approaches to the activation of production activities in the food industry segment in the conditions of a contradictory trends and the destruction of part of its potential in uncontrolled territories. Identified trends and practical measures will be used in reviving the potential of small enterprises of the food industry in the process of eliminating the consequences of military action and intensifying the activity of using the means and tools of the mechanism of their support. Key words: food industry, small enterprises and micro-entrepreneurs, economic mechanism, employment, profitability.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11984
УДК: УДК 338.439(477)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
oksana_verbova,+18+2023.06_20+ВЕСЬ+НОМЕР-185-201.pdf1,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.