Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11881
Title: Удосконалення технології виробництва молока ТОВ "Українсько-голландська агрокомпанія" та його переробки в ПрАТ "Новгород-сіверський сирзавод"
Other Titles: Improvement of milk production technology of LLC "Ukrainian-Dutch Agricultural Company" and its processing at PJSC "Novgorod-Siverskiy Cheese Factory"
Authors: Зубенко, Олена Миколаївна
Zubenko, Olena
Keywords: годівля;feeding;корова;cow;молоко;milk;раціон;ration
Issue Date: 2023
Publisher: БНАУ
Citation: Зубенко О. М. Удосконалення технології виробництва молока ТОВ "Українсько-голландська агрокомпанія" та його переробки в ПрАТ "Новгород-сіверський сирзавод: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Науковий керівник О. М. Титарьова, доцент.- Біла Церква, 2023.- 45 с.
Abstract: Досліджено промислову діяльність та економічну ефективність товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-голландська агрокомпанія» та зроблено висновки стосовно технології утримання та годівлі великої рогатої худоби молочного напрямку. У ході аналізу було виявлено, що тварини забезпечені повноцінною, якісною годівлею та утримуються в комфортних умовах. Рекомендовано, замінити буферний розчин, замість соди використовувати живі дріжджі, 1 грам дріжджів заміняє до 150 грам соди. Для урегулювання рН рубця та зменшуючи ризики виникнення ацидозів. Що покращує продуктивність молока. Також рекомендуємо змінити величину різки соломи до 2,5 сантиметрів. Це покращить рівномірність розмішування у кормосумішці та її споживання тваринами. Ці заходи покращать продуктивність та якість молока та виробництво стане економічно вигідніше. Результати аналізу можуть бути впроваджені у годівлі корів молочного напрямку продуктивності, на будь якому підприємстві де утримується ВРХ.
Description: The industrial activity and economic efficiency of the limited liability company "Ukrainian-Dutch Agricultural Company" were studied and conclusions were made regarding the technology of keeping and feeding dairy cattle.During the analysis, it was found that the animals are provided with complete, high-quality food and are kept in comfortable conditions. It is recommended to replace the buffer solution, use live yeast instead of soda, 1 gram of yeast replaces up to 150 grams of soda. To regulate the pH of the rumen and reduce the risk of acidosis. Which improves milk productivity. We also recommend changing the straw cutting size to 2.5 centimeters. This will improve the uniformity of mixing in the feed mixture and its consumption by animals.These measures will improve the productivity and quality of milk and production will become more economically profitable.The results of the analysis can be implemented in the feeding of dairy cows in the direction of productivity, at any enterprise where cattle are kept.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11881
metadata.dc.identifier.udc: 636.2.084
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
udoskonalennia_tekhnolohii.pdf3,29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.