Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11821
Назва: Вплив згодовування різних сполук купруму на амінокислотний склад м’яса кролів
Інші назви: Effect of feeding various copper compounds on the amino acid composition of rabbit meat
Автори: Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Kuzmenko, Oksana
Титарьова, Олена Михайлівна
Tytariova, Olena
Горчанок, Анна Володимирівна
Horchanok, Anna
Ключові слова: кролі;rabbits;Купрум сульфат;Cuprum sulfate;змішанолігандний комплекс Купруму;mixed ligand complex of Cuprum;премікс;premix;комбікорм;compound feed;кролятина;rabbit meat;амінокислотний склад;amino acid composition
Дата публікації: 2023
Видавництво: ДУ Інститут зернових кормів
Бібліографічний опис: Кузьменко О. А. Вплив згодовування різних сполук купруму на амінокислотний склад м’яса кролів / О. А. Кузьменко, О. М. Титарьова, А. В. Горчанок // Вклад наукових інвестицій у розвиток агропромислового комплексу в умовах обмеженого ресурсного забезпечення та флуктуацій клімату: матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конференції молодих учених і спеціалістів (Дніпро, 16-17 березня, 2023 р.).- Дніпро: ДУ ІЗК НААН, 2023 .- С. 275-277.
Короткий огляд (реферат): Проведеними дослідженнями встановлено, що серед досліджених доз змішанолігандного комплексу купруму, який додавали до преміксів для молодняку ​​кролів для вирощування на м’ясо замість сульфату купруму, який на 100 відсотків покривав дефіцит цього мікроелемента в комбікормі, 75 , 50 і 25 %, отримано позитивний результат впливу на амінокислотний склад м’яса кролів. Оптимальна доза змішанолігандного комплексу купруму для комбікорму становить 3,91 г/т, що на 50 % покриває дефіцит за цим елементом. За такої кількості введення сполуки в премікс у м’ясі кролів 4-ї дослідної групи загальний вміст амінокислот збільшився на 1,7 % порівняно з аналогічним показником контрольної групи. Також збільшився вміст аргініну на 1,0 %, валіну – 2,5 %, гістидину – 1,3 %, ізолейцину – 2,4 %, лейцину – 0,7 %, лізину – 0,8 %, треоніну – 0,9 %, триптофану – 2,1 % та фенілаланіну – 2,8 %.
Опис: The conducted studies established that among the tested doses of the mixed ligand complex of Cuprum, which was added to the premix for young rabbits for growing for meat instead of Cuprum sulfate, which covered the deficiency of this trace element in compound feed by 100, 75, 50 and 25 %, a positive result was obtained influence on the amino acid composition of rabbit meat. The optimal dose of the mixed ligand complex of Cuprum for compound feed is 3.91 g/t, which covers the deficit in Cuprum by 50 % for this element. With this amount of the introduction of the compound into the premix in the meat of the rabbits of the 4th experimental group, the total content of amino acids increased by 1.7 % compared to the similar indicator of the control group. Also, the content of arginine increased by 1.0 %, valine – 2.5 %, histidine – 1.3 %, isoleucine – 2.4 %, leucine – 0.7 %, lysine – 0.8 %, threonine – 0.9 %, tryptophan – 2.1 % and phenylalanine – 2.8 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11821
УДК: 636.92.084.1/.087.72:637.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vplyv_zgodovuvannya.pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.