Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11821
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКузьменко, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorKuzmenko, Oksana-
dc.contributor.authorТитарьова, Олена Михайлівна-
dc.contributor.authorTytariova, Olena-
dc.contributor.authorГорчанок, Анна Володимирівна-
dc.contributor.authorHorchanok, Anna-
dc.date.accessioned2024-06-17T11:16:57Z-
dc.date.available2024-06-17T11:16:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКузьменко О. А. Вплив згодовування різних сполук купруму на амінокислотний склад м’яса кролів / О. А. Кузьменко, О. М. Титарьова, А. В. Горчанок // Вклад наукових інвестицій у розвиток агропромислового комплексу в умовах обмеженого ресурсного забезпечення та флуктуацій клімату: матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конференції молодих учених і спеціалістів (Дніпро, 16-17 березня, 2023 р.).- Дніпро: ДУ ІЗК НААН, 2023 .- С. 275-277.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11821-
dc.descriptionThe conducted studies established that among the tested doses of the mixed ligand complex of Cuprum, which was added to the premix for young rabbits for growing for meat instead of Cuprum sulfate, which covered the deficiency of this trace element in compound feed by 100, 75, 50 and 25 %, a positive result was obtained influence on the amino acid composition of rabbit meat. The optimal dose of the mixed ligand complex of Cuprum for compound feed is 3.91 g/t, which covers the deficit in Cuprum by 50 % for this element. With this amount of the introduction of the compound into the premix in the meat of the rabbits of the 4th experimental group, the total content of amino acids increased by 1.7 % compared to the similar indicator of the control group. Also, the content of arginine increased by 1.0 %, valine – 2.5 %, histidine – 1.3 %, isoleucine – 2.4 %, leucine – 0.7 %, lysine – 0.8 %, threonine – 0.9 %, tryptophan – 2.1 % and phenylalanine – 2.8 %.uk_UA
dc.description.abstractПроведеними дослідженнями встановлено, що серед досліджених доз змішанолігандного комплексу купруму, який додавали до преміксів для молодняку ​​кролів для вирощування на м’ясо замість сульфату купруму, який на 100 відсотків покривав дефіцит цього мікроелемента в комбікормі, 75 , 50 і 25 %, отримано позитивний результат впливу на амінокислотний склад м’яса кролів. Оптимальна доза змішанолігандного комплексу купруму для комбікорму становить 3,91 г/т, що на 50 % покриває дефіцит за цим елементом. За такої кількості введення сполуки в премікс у м’ясі кролів 4-ї дослідної групи загальний вміст амінокислот збільшився на 1,7 % порівняно з аналогічним показником контрольної групи. Також збільшився вміст аргініну на 1,0 %, валіну – 2,5 %, гістидину – 1,3 %, ізолейцину – 2,4 %, лейцину – 0,7 %, лізину – 0,8 %, треоніну – 0,9 %, триптофану – 2,1 % та фенілаланіну – 2,8 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДУ Інститут зернових кормівuk_UA
dc.subjectкроліuk_UA
dc.subjectrabbitsuk_UA
dc.subjectКупрум сульфатuk_UA
dc.subjectCuprum sulfateuk_UA
dc.subjectзмішанолігандний комплекс Купрумуuk_UA
dc.subjectmixed ligand complex of Cuprumuk_UA
dc.subjectпреміксuk_UA
dc.subjectpremixuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.subjectкролятинаuk_UA
dc.subjectrabbit meatuk_UA
dc.subjectамінокислотний складuk_UA
dc.subjectamino acid compositionuk_UA
dc.titleВплив згодовування різних сполук купруму на амінокислотний склад м’яса кролівuk_UA
dc.title.alternativeEffect of feeding various copper compounds on the amino acid composition of rabbit meatuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc636.92.084.1/.087.72:637.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vplyv_zgodovuvannya.pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.