Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11630
Title: Аналіз та удосконалення технології масла десертного в умовах ПАТ «Шполянський молокозавод» Черкаської області
Other Titles: Analysis and improvement of the technology of dessert butter in the conditions of PAT «Shpolyanskyi molokozavod» of the Cherkasy region
Authors: Трофіменко, Роман Олександрович
Trofimenko, Roman
Keywords: технологія молочно-рослинного продукту;dairy product technology;технологічне обладнання;technological equipment;економічна ефективність;economic efficiency;куркума;turmeric;типова рецептура;typical formulation;імбир;ginger
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Трофіменко Р. О. Аналіз та удосконалення технології масла десертного в умовах ПАТ «Шполянський молокозавод» Черкаської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2023. — 64 с.
Abstract: В умовах молокопереробного підприємства ПАТ «Шполянський молокозавод» вивчені та проаналізовані техніко-економічні показники діяльності та асортимент молочних продуктів, зокрема масла та спредів. На основі існуючої технології виробництва масла та спредів, характеристики сировини та допоміжних матеріалів, обґрунтовано виробництво масла десертного різного виду: десертне з рослинними добавками куркумою та імбиром. На основі огляду літературних джерел доведено, що введення до рецептури інгредієнтів рослинного походження, зокрема куркуми та імбиру, підвищить біологічну цінність та антиоксидантну стійкість молочно-рослинного продукту. Розроблено схему технохімічного контролю виробництва масла десертного та систему управління безпечність виробництва молочних продуктів на підприємстві.
Description: In the conditions of the milk processing enterprise PAT «Shpolyansky molоkozavod», the technical and economic indicators of activity and the assortment of dairy products, in particular butter and spreads, were studied and analyzed. On the basis of the existing technology for the production of butter and spreads, the characteristics of raw materials and auxiliary materials, the production of dessert butter of various types – «Butterbrodny» spread with vegetable additives of turmeric and ginger - is substantiated. Based on a review of literary sources, it was proven that the introduction of ingredients of vegetable origin into the recipe, in particular turmeric and ginger, will increase the biological value and antioxidant resistance of the dairy product. A technochemical control scheme for the production of spread and a safety management system for the production of dairy products at the enterprise have been developed.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11630
metadata.dc.identifier.udc: 637.2
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Трофіменко Роман Олександрович МАГ 23.pdf1,1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.