Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11621
Title: Аналіз та удосконалення технології морозива в умовах Філії «Білоцерківський молочний комбінат» ТОВ «ТЕРРАФУД» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of ice cream technology in the conditions of the Branch "Bilotserkivskii milk plant" TOV"TERRAFOOD" of the Kyiv region
Authors: Романовський, Валерій Валентинович
Romanovsky, Valeriy
Keywords: мꞌяке морозиво низькокалорійне;low-calorie soft ice cream;концентрат сироваткових білків (КСБ);whey protein concentrate (WPC);ксиліт;xylitol;інулін;inulin;технологія;technology
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Романовський В. В. Аналіз та удосконалення технології морозива в умовах Філії «Білоцерківський молочний комбінат» ТОВ «ТЕРРАФУД» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2023. — 70 с.
Abstract: В умовах молокопереробного підприємства Філії «Білоцерківський молочний комбінат» ТОВ «ТЕРРАФУД» вивчені та проаналізовані техніко-економічні показники діяльності та асортимент молочних продуктів, що виготовляється на підприємстві. Обгрунтовано удосконалення асортименту молочних продуктів, зокрема мꞌякого морозива низькокалорійного відповідно до вимог раціонального харчування шляхом заміни у рецептурі морозива частки жиру на концентрат сироваткових білків (КСБ). Інулін додавали як замінник жиру, стабілізатора і пребіотичного інгредієнта., ксиліт – цукрозамінник. Розрахована економічна ефективність виробництва мꞌякого морозива низькокалорійного.
Description: In the conditions of the milk processing enterprise of the Branch "Bilotserkivskyi milk plant" of LLC "TERRAFOOD", the technical and economic indicators of activity and the range of dairy products manufactured at the enterprise were studied and analyzed. The improvement of the assortment of dairy products, in particular low-calorie soft ice cream in accordance with the requirements of rational nutrition, by replacing the portion of fat in the ice cream recipe with whey protein concentrate (WPC) is substantiated. Inulin was added as a fat substitute, stabilizer and prebiotic ingredient, xylitol as a sugar substitute. Calculated economic efficiency of low-calorie soft ice cream production.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11621
metadata.dc.identifier.udc: 663.674
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Романовський Валерій Валентинович МАГ 23.pdf1,36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.