Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11594
Title: Аналіз та удосконалення технології йогурту в умовах ТОВ «Сандора» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of yogurt technology in the conditions of "Sandora"
Authors: Паращенко, Марта Юріївна
Parashchenko, Marta
Keywords: технологія виробництва;production technology;кисломолочні продукти;fermented milk products;біфідойогурт;bifidoyogurt;обладнання;equipment;біфідобактерії;bifidobacteria;пробіотики;probiotics
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Паращенко М. Ю. Аналіз та удосконалення технології йогурту в умовах ТОВ «Сандора» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник А. Д. Цебро, доцент. — Біла Церква, 2023. — 53 с.
Abstract: У роботі проаналізовано сучасний стан та особливості технології виробництва йогурту, наведено склад, основні вимоги до якості сировини, особливості технохімічного та мікробіологічного контролю, проведено обґрунтування удосконалення технології, проведено аналіз необхідного обладнання. Досліджено процес управління безпечністю та якістю харчового продукту біфідойогурту. Зроблено висновок, що завдяки удосконаленню технології йогурту, шляхом внесення до складу суміші біфідобактерії можливо отримати готовий продукт функціонального призначення, біфідойогурт, який більш корисний для організму людини.
Description: The current state and features of yogurt production technology are analyzed in the work, the composition, main requirements for the quality of raw materials, features of technochemical and microbiological control are given, the rationale for improving the technology is provided, necessary equipment for the production of sour milk drink are carried out. The process of managing the safety and quality of the bifidoyogurt food product was studied. It was concluded that thanks to the improvement of yogurt technology, by adding bifidobacteria to the composition of the mixture, it is possible to obtain a ready-made product with a functional purpose, bifidoyogurt, which is more useful for the human body.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11594
metadata.dc.identifier.udc: 637.146.34
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паращенко Марта Юріївна МАГ 23.pdf1,27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.