Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11593
Назва: Аналіз і удосконалення технології сиркових виробів в умовах ТОВ «Лубенський молочний завод»
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of cheese products in the conditions of Lubensky Dairy Plant LLC
Автори: Парасюк, Дарина Сергіївна
Parasyuk, Daryna
Ключові слова: сир кисломолочний;fermented milk cheese;технологія;technology;обладнання;equipment;розрахунки;calculations
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Парасюк Д. С. Аналіз і удосконалення технології сиркових виробів в умовах ТОВ «Лубенський молочний завод»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 48 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена детальному вивченню технологічних процесів виробництва сирів та розробці заходів для їх подальшого удосконалення. Дослідження було проведено у 2022-2023 роках на молокопереробному підприємстві ТОВ "Лубенський молочний завод" в Полтавській області. Для досягнення поставлених цілей в роботі було вирішено ряд завдань, зокрема, опрацювання фінансових звітів і планів підприємства, аналіз сировини за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Ретельно проаналізовано технологічні операції виробництва сирів та іншої молочної продукції. Пропоновані технологічні та апаратурно-технічні рішення спрямовані на поліпшення якості продукції, ефективність виробництва та відповідність стандартам безпеки та якості. Розроблено ефективні заходи забезпечення безпечності та нешкідливості технологічних процесів. Також в роботі визначено фактори, які впливають на економічну ефективність підприємства та запропоновано шляхи її підвищення, зокрема, через оптимізацію витрат та вдосконалення логістичних процесів. Ключовими результатами є розроблені технічні та організаційні рішення для удосконалення виробництва сирів на ТОВ "Лубенський молочний завод", що відкриває перспективи для підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку молочної продукції.
Опис: The master's thesis is devoted to a detailed study of the technological processes of cheese production and the development of measures for their further improvement. The research was conducted in 2022-2023 at the milk processing enterprise "Lubensky Dairy Plant" LLC in the Poltava region. To achieve the set goals, a number of tasks were solved in the work, in particular, processing of financial reports and plans of the enterprise, analysis of raw materials according to organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators. The technological operations of the production of cheeses and other dairy products have been carefully analyzed. The proposed technological and hardware-technical solutions are aimed at improving product quality, production efficiency and compliance with safety and quality standards. Effective measures to ensure the safety and harmlessness of technological processes have been developed. The work also identifies factors that affect the economic efficiency of the enterprise and suggests ways to increase it, in particular, through cost optimization and improvement of logistics processes. The key results are developed technical and organizational solutions for improving cheese production at Lubensky Dairy Plant LLC, which opens up prospects for increasing the company's competitiveness on the dairy market.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11593
УДК: 637.146.2
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Парасюк Дарина Сергіївна МАГ 23.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.