Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11587
Назва: Аналіз та удосконалення технології рибної консерви в умовах компанії «ІНТЕРРИБФЛОТ» Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of canned fish technology in INTERRIBFLOT company's conditions Kyiv region
Автори: Малина, Роман Миколайович
Malyna, Roman
Ключові слова: рибні консерви;canned fish;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;органолептичні показники;organoleptic indicators;консервування;canning;зерна гірчиці;mustard seeds
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Малина Р. М. Аналіз та удосконалення технології рибної консерви в умовах компанії «ІНТЕРРИБФЛОТ» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Ю. О. Шурчкова, професор. — Біла Церква, 2023. — 42 с.
Короткий огляд (реферат): Консервна промисловість в країні – це одна із головних галузей народного господарства, що забезпечує населення продуктами харчування. Консервують рибу не лише із метою її зберігання, але й отримання продуктів із визначеними харчовими, смаковими й технологічними властивостями. Суть консервування зводиться до створення таких умов, за яких не розвивається чи ж гине мікрофлора, уповільнюється діяльність тканинних ферментів, а за обробки високою температурою – припиняється. Риба й рибні продукти мають за цього максимально зберегти свою харчову цінність й початкові корисні властивості. Із цих позицій способи, що застосовані для консервування риби є нерівноцінними. У кожному конкретному випадку прийнятним являється такий метод, який дозволить найбільш повно зберегти смакові й поживні якості продукту та досягти найбільш довготривалого його зберігання із мінімальними витратами праці і основне часу та виключити втрати корисної маси. Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва рибних консервів та її технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено її специфікацію, а також проведено підбір обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології рибних консервів.
Опис: The canning industry in the country is one of the main branches of the national economy, which provides the population with food products. Fish is preserved not only for the purpose of its storage, but also to obtain products with certain food, taste and technological properties. The essence of canning is to create such conditions under which the microflora does not develop or dies, the activity of tissue enzymes slows down, and when treated with high temperature, it stops. Fish and fish products should therefore preserve their nutritional value and original useful properties as much as possible. From these positions, the methods used for preserving fish are unequal. In each specific case, such a method is acceptable, which will allow to preserve the taste and nutritional qualities of the product as fully as possible and to achieve the longest possible storage with minimal labor costs and most of the time, and to exclude the loss of useful mass. The requirements of regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products. A description of the production of canned fish and its technological processes was made, as well as a technological scheme of production was described. Its specification was given, as well as the selection of equipment was carried out. Economic calculations of the improved technology of canned fish were carried out.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11587
УДК: 664.95
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Малина Роман Миколайович МАГ 23.pdf546,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.