Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11583
Назва: | Ознайомлення і покращення консервів бобових |
Інші назви: | Acquaintance with and improvement of canned beans |
Автори: | Куліш, Альона Сергіївна Kulish, Alyona |
Ключові слова: | консервування;canning;бланшування;blanching;горошок зелений;green peas;технологія;technology |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Куліш А.С. Ознайомлення і покращення консервів бобових: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник С. В. Мерзлов, професор. — Біла Церква, 2023. — 50 с. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено можливість удосконалення технології консервування зеленого горошку за рахунок скорочення кратності бланшування та подальшого охолодження. За рахунок використання сухого порошку стулок у складанні заливи зменшуються втрати сухих речовин. В роботі використано загальноприйняті та стандартні фізико-хімічні, мікробіологічні та сенсорні методи оцінювання якості сировини, матеріалів та готової продукції. Доведено доцільність зменшення кратності бланшування за технології консервів овочевих в тому числі горошку зеленого. При цьому зменшити вміст цукру у заливі за рахунок вмісту сухих речовин порошку стулок. Розширюються сировинні ресурси, тому що можна використовувати заморожений горох. Рекомендації можуть бути використані у технології консервування горошку зеленого без додаткових витрат на переобладнання підприємства, що є раціонально. |
Опис: | The possibility of improving the technology of canning green peas by reducing the frequency of blanching and subsequent cooling was investigated. Due to the use of dry leaf powder in the composition of the bay, the loss of dry substances is reduced. The work uses generally accepted and standard physico-chemical, microbiological and sensory methods of assessing the quality of raw materials, materials and finished products. The expediency of reducing the frequency of blanching for the technology of canned vegetables, including green peas, has been proven. At the same time, reduce the sugar content in the bay at the expense of the dry matter content of the wing powder. Raw materials are expanded because frozen peas can be used. Recommendations can be used in the technology of canning green peas without additional costs for re-equipment of the enterprise, which is rational. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11583 |
УДК: | 664.84:635.65 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Куліш Альона Сергіївна МАГ 23.pdf | 331,48 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.