Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11554
Назва: Аналіз і удосконалення технології твердого сиру в умовах сироварні «Джерсей»
Інші назви: Analysis and improvement of hard cheese technology in the conditions of the «Jersey» ("Dgersey"?) Cheese Factory
Автори: Ковальчук, Марина Миколаївна
Kovalchuk, Maryna
Ключові слова: НАССР;HACCP;сир твердий«Голландський» з волоським горіхом;"Dutch" hard cheese with walnut;технологія виробництва;production technology;харчова цінність;nutritional value;ринок сирів;cheese market
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ковальчук М. М. Аналіз і удосконалення технології твердого сиру в умовах сироварні «Джерсей»»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник Н.М. Федорук, доцент. — Біла Церква, 2023. — 45 с.
Короткий огляд (реферат): Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, не є обов’язковою, проте наявність такого сертифікату укріплює довіру до підприємства та до харчової продукції, яка ним вводиться в обіг. НАССР є ефективним інструментом управління безпекою харчових продуктів, який на відміну від традиційної перевірки і контролю якості, надає більш структурований підхід для контролю виявлених ризиків, що і визначає актуальність теми кваліфікаційної магістерської роботи. Наукова новизна магістерської роботи полягає у визначенні оптимального співвідношення рецептурних компонентів сиру «Голландського» з волоським горіхом, визначенні оцінки небезпечних факторів під час його виробництва та розробленні плану НАССР. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості ефективного використання запропонованих заходів з управляння безпечністю виробництва сиру «Голландського» з волоським горіхом на вітчизняних підприємствах. Результати, що отримані в ході дослідження та висвітлені в магістерській роботі, можна рекомендувати до впровадження на вітчизняних
Опис: Certification of ongoing procedures based on the principles of HACCP is not mandatory, but the presence of such a certificate strengthens confidence in the enterprise and in the food products that it puts into circulation. HACCP is an effective food safety management tool, which, unlike traditional inspection and quality control, provides a more structured approach to control identified risks, which determines the relevance of the subject of the qualifying master's thesis. The scientific novelty of the master's work consists in determining the optimal ratio of recipe components of "Dutch" cheese with walnuts, determining the assessment of dangerous factors during its production, and developing a HACCP plan. The practical significance of the obtained results lies in the possibility of effective use of the proposed measures to manage the safety of the production of "Dutch" cheese with walnuts at domestic enterprises. The results obtained during the research and highlighted in the master's thesis can be recommended for implementation at domestic enterprises, as well as for educational purposes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11554
УДК: 637.3
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ковальчук Марина Миколаївна МАГ 23.pdf564,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.