Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11519
Title: Аналіз і удосконалення технології м’ясних консервів
Other Titles: Analysis and improvement of canned meat technology
Authors: Головченко, Тетяна Євгеніївна
Golovchenko, Tatiana
Keywords: м’ясна сировина;raw meat;свинина;pork;термічні режими;thermal regimes;технологія м’ясних консервів;canned meat technology
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Головченко Т. Є. Аналіз і удосконалення технології м’ясних консервів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник Н.М. Федорук, доцент. — Біла Церква, 2023. — 46 с.
Abstract: Виробництво консервів у м’ясній промисловості має особливе значення, внаслідок сезонності переробки худоби, і дає можливість швидко переробляти значну кількість м’яса у готовий і стійкий при збереженні продукт. Можливих негативних наслідків під час виробництва м’ясної продукції можна уникнути лише проведенням широких досліджень на етапах виробництва, зберігання, транспортування та продажу. Під час виробництва повинна використовуватися система НАССР, заснована на аналізі та контролі ризиків у критичних точках виробничих етапів. Метою дослідження є технологія переробки м’яса та виробництво консервів м’ясних із свинини в умовах підприємства ТМ «Карапишівські ковбаси» Обухівського району, Київської області. Таким чином, впровадження сучасної технології виробництва м’ясних консервів та впровадження комплексу санітарно-технічних заходів покращать їх якість.
Description: The production of canned goods in the meat industry is of particular importance due to the seasonality of livestock processing, and it makes it possible to quickly process a significant amount of meat into a ready-made and shelf-stable product. Possible negative consequences during the production of meat products can only be avoided by conducting extensive research at the stages of production, storage, transportation and sale. During production, the HACCP system should be used, based on the analysis and control of risks at critical points of production stages. The purpose of the research is the technology of meat processing and the production of canned meat from pork in the conditions of the enterprise TM "Karapyshivski kovbasy" of Obukhiv district, Kyiv region. Thus, the introduction of modern technology for the production of canned meat and the implementation of a complex of sanitary and technical measures will improve their quality.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11519
metadata.dc.identifier.udc: 664.91/.93
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Головченко Тетяна Євгеніївна МАГ 23.pdf813,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.