Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11505
Назва: Аналіз та удосконалення технології томатів маринованих домашніх в умовах ПАТ «Білоцерківський консервний завод»
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of marined homemade tomatoes in the conditions of PJSC "Bilotserkivsky сanning plant"
Автори: Василенко, Дмитро Миколайович
Vasylenko, Dmytro
Ключові слова: мариновані томати;pickled tomatoes;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;органолептичні показники;organoleptic indicators;консервування;canning;чорнобривці;marigolds
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Василенко Д. М. Аналіз та удосконалення технології томатів маринованих домашніх в умовах ПАТ «Білоцерківський консервний завод»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Г. В. Мерзлова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 45 с.
Короткий огляд (реферат): Технологія консервування маринованих овочів відіграє досить важливу роль у галузі харчування. Консервація дозволяє подовжити тривалість зберігання харчових продуктів, зберігаючи їхню якість. Цей метод особливо важливий для продуктів, які можуть досить швидко псуватися, таких як овочі чи фрукти, м'ясо й риба. Деякі методи консервування допомогають зберегти важливі поживні речовини в продуктах. Приміром, заморожування або консервування овочів може зберегти вітаміни й мінерали, що були б втрачені за тривалого зберіганні без консервантів. Технології консервованих овочів можуть допомогти зменшити втрату продуктів за час їх транспортування та зберігання. Це особливо важливо для забезпечення стабільного постачання продуктів харчування й зниження витрат для виробників. Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва маринованих томатів та її технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено її специфікацію, а також проведено підбір обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології маринованих томатів.
Опис: The technology of preserving pickled vegetables plays a rather important role in the food industry. Preservation allows you to extend the duration of storage of food products, preserving their quality. This method is especially important for products that can spoil quite quickly, such as vegetables or fruits, meat and fish. Some preservation methods help preserve important nutrients in foods. For example, freezing or canning vegetables can preserve vitamins and minerals that would be lost during long-term storage without preservatives. Technologies for canned vegetables can help reduce product loss during transportation and storage. This is especially important to ensure a stable food supply and reduce costs for producers. The requirements of regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products. A description of the production of pickled tomatoes and its technological processes was made, as well as a technological scheme of production was described. Its specification was given, as well as the selection of equipment was carried out. Economic calculations of the improved technology of marinated tomatoes were carried out.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11505
УДК: 664.83/.84
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Василенко Дмитро Миколайович МАГ 23.pdf443,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.