Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11111
Назва: | Ефективність застосування кормових сумішей на основі біологічно активних речовин гумінової природи для лактуючих корів |
Інші назви: | Efficiency of using feed mixtures based on biologically active humic substances for lactating cows |
Автори: | Тишківська, Наталія Василівна Tishkіvska, Natalii Лісіна, Г.В. Lisina, H. Кшановська, Т.В. Kshanovska, T. |
Ключові слова: | гумінові кислоти;молочна продуктивність;масова частка жиру;масова частка білків;лактоза;humic acids;mass fraction of fat;mass fraction of proteins;lactose;milk productivity |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Тишківська Н.В. Ефективність застосування кормових сумішей на основі біологічно активних речовин гумінової природи для лактуючих корів / Н.В. Тишківська, Г.В. Лісіна, Т.В. Кшановська //Міжнародна наук.-практ. конф. « Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту .Сучасний розвиток ветеринарної медицини» (БНАУ, 26 жовтня 2023 р.). - Біла Церква, 2023. – С.81-83. |
Короткий огляд (реферат): | Застосування органічної кормової суміші на основі біологічно активних речовин гумінової природи сприяло зростанню жирності молока у 40 % дослідних корів від 0,2 до 0,92 %, середні значення по групі збільшились на 0,2 %. Масова частка білків через 30 днів застосування органічної кормової суміші у середньому по групі зросла на 0,2 %, за середнього показника по групі 3,47±0,07 % (3,12–4,2 %). Молочна продуктивність корів на кінець досліду зросла на 5,8 %. |
Опис: | The use of an organic feed mixture based on biologically active substances of humic nature contributed to the increase in milk fat content in 40% of experimental cows from 0.2 to 0.92%, the average values for the group increased by 0.2%. The mass fraction of proteins after 30 days of using the organic fodder mixture increased by 0.2% on average for the group, with an average of 3.47±0.07% (3.12–4.2%) for the group. The milk productivity of cows at the end of the experiment increased by 5.8%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11111 |
УДК: | 636.2.09:661.155.3:547.992 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
efektyvnist'_zastosuvannja.pdf | 753,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.