Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10649
Title: Оцінка сортів пшениці озимої за елементами структури урожайності її величиною та якістю зерна в умовах Центрального Лісостепу України
Other Titles: Evaluation of winter wheat varieties according to the elements of the yield structure, its size and grain quality in the conditions of the Central Forest Steppe of Ukraine
Authors: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Ткачук, Василь Микитович
Tkachuk, Vasyl
Хахула, Валерій Семенович
Khakhula, Valerii
Коваленко, Роман Володимирович
Kovalenko, Roman
Keywords: Пшениця озима, сорт, урожайність, кількість колосків та зерен у колосі, маса зерна, пружність та кількість клейковини, скловидність;Winter wheat, variety, yield, number of ears and grains in an ear, weight of grain, elasticity and amount of gluten, glassiness
Issue Date: 2012
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Панченко Т.В., Ткачук В.М. Хахула В.С.,Коваленко Р.В. Оцінка сортів пшениці озимої за елементами структури урожайності її величиною та якістю зерна в умовах Центрального Лісостепу України // Агробіологія: Збірник наукових праць. – Біла Церква, 2012. Вип. 9(96) – С. 107-110
Abstract: Проведені дослідження підтверджують, що сорти пшениці озимої суттєво різняться за величиною урожайності та якістю зерна. Отримані дані вказують на доцільність цілеспрямованого добору сортів пшениці озимої для отримання високої продуктивності та якості зерна.
Description: The conducted studies confirm that winter wheat varieties differ significantly in yield and grain quality. The obtained data indicate the expediency of purposeful selection of winter wheat varieties to obtain high productivity and grain quality.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10649
metadata.dc.identifier.udc: 631.521.3/.559 – 021.4:633.11«324»(477.4)
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
agro 96.pdf281,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.