Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10463
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГубрій, Антон Анатолійович-
dc.contributor.authorHubrii, Anton-
dc.date.accessioned2024-03-15T07:07:59Z-
dc.date.available2024-03-15T07:07:59Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10463-
dc.descriptionГубрій А.А. Особливості формування елементів продуктивності головного колоса у середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія). Науковий керівник Сидорова І.М. БНАУ. Біла Церква, 2023. 62 с.uk_UA
dc.description.abstractМетою дипломної роботи є порівняння і виділення кращих середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої за елементами продуктивності головного колоса між собою та середнім по досліду показником в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Об’єктами досліджень були середньопізні сорти пшениці м’якої озимої занесені до Реєстру рослин придатних до поширення в Україні і рекомендовані для зони Лісостепу України, а саме Вдала, Добірна і Пивна. Польові досліди проводили у польовій дослідній сівозміні згідно „Методики державного сортовипробування сільськогосподарських культур”. Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка у дослідах була загальноприйнятою для вирощування озимої пшениці в зоні досліджень. Сівбу пшениці м’якої озимої проводили сівалкою СЗ – 3,6 у трикратній повторності з обліковою площею ділянок 72 м2. Біометричні виміри за елементами структури врожайності проводилися за середнім зразком у кількості 25 рослин у триразовій повторності. Сноповий матеріал для визначення елементів структури врожайності відбирався на початку повної стиглості пшениці м’якої озимої. The aim of the diploma thesis is to compare and select the best varieties of soft winter wheat according to the elements of productivity of the main ear among themselves and the average indicator according to the experiment in the conditions of the experimental field of the research and production center of Bila Tserkva National Agrarian University. The objects of research were mid-late varieties of soft winter wheat included in the Register of plants suitable for propagation in Ukraine and recommended for the forest-steppe zone of Ukraine, namely Vdala, Dobirna and Pivna. Field experiments were carried out in field experimental crop rotation according to the "Methodology of State Varietal Testing of Agricultural Crops". Predecessor - grain mustard. Agricultural technology in the experiments was generally accepted for growing winter wheat in the research area. Sowing of soft winter wheat was carried out with a seed drill SZ - 3.6 in three repetitions with a registered area of plots of 72 m2. Biometric measurements on the elements of the yield structure were carried out on an average sample of 25 plants in triplicate. The sheaf material for determining the elements of the yield structure was selected at the beginning of full ripeness of soft winter wheat.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectсорт; varietyuk_UA
dc.subjectдовжина колоса; ear lengthuk_UA
dc.subjectкількість колосків; number of earsuk_UA
dc.subjectкількість зерен; number of grainsuk_UA
dc.subjectмаса зерна; grain weightuk_UA
dc.subjectмаса 1000 зерен; grain 1000 weightuk_UA
dc.titleОсобливості формування елементів продуктивності головного колоса у середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУ.uk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of the formation of elements of the productivity of the main ear in mid-late varieties of soft winter wheat in the conditions of the experimental field of the research and production center of Bila Tserkva National Agrarian Universityuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia.pdf530,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.