Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10457
Назва: Особливості формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і умов року в умовах дослідного поля науково–виробничого центру Білоцерківського НАУ.
Інші назви: Peculiarities of the formation of stem length and structural elements of yield in soft winter wheat varieties depending on the genotype and year conditions in the conditions of the experimental field of the research and production center of Bila Tserkva National Agrarian University.
Автори: Дудка, Антон Михайлович
Dudka, Anton
Ключові слова: пшениця м’яка озима; soft winter wheat;сорт; variety;продуктивна кущистість; productive bushiness;довжина стебла; stem length;довжина колоса; ear length;кількість колосків; number of ears;кількість зерен; number of grains;маса зерна; grain weight
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Дослідження виконували впродовж 2021–2023 рр. в умовах дослідного поля науково–виробничого центру Білоцерківського НАУ. Матеріалом досліджень були сорти пшениці м’якої озимої, а саме: Білоцерківська напівкарликова, Щедра нива, Відрада, Добірна і Лісова пісня (сорт-стандарт). Метою нашої роботи було дослідження особливостей формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і контрастних умов року. Сівбу досліджуваного матеріалу проводили в кінці третьої декади вересня. У період вегетації пшениці проводили фенологічні спостереження, після настання повної стиглості зерна – біометричний аналіз досліджуваного матеріалу за середньою вибіркою 25 рослин в триразовій повторності. Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка – загальноприйнята для вирощування пшениці м’якої озимої в Лісостепу України. The experimental part of the research was carried out during 2021-2023 in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian University. The research material was soft winter wheat varieties, namely: Bilotserkivska napivkarlykova, Shchedra nyva, Vidrada, Dobirna i Lisova pisnia (standard variety). The purpose of our work was to study the peculiarities of the formation of stem length and structural elements of yield in soft winter wheat varieties depending on the genotype and contrasting conditions of the year. Sowing of the studied material was carried out at the end of the third decade of September. During the growing season of wheat, phenological observations were carried out, after the onset of full ripeness of the grain - biometric analysis of the studied material based on an average sample of 25 plants in three repetitions. Predecessor - grain mustard. Agricultural technology is generally accepted for growing soft winter wheat in the forest-steppe of Ukraine.
Опис: Дудка А. М. Особливості формування довжини стебла і структурних елементів врожайності у сортів пшениці м’якої озимої залежно від генотипу і умов року в умовах дослідного поля науково–виробничого центру Білоцерківського НАУ. Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія). Науковий керівник Сич З.Д. БНАУ. Біла Церква, 2023. 70 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10457
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia.pdf650,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.