Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10402
Title: Особливості формування урожаю озимої пшениці залежно від строків внесення азотних добрив в умовах НВЦ БНАУ Білоцерківського району Київської області
Other Titles: Features of winter wheat crop formation depending on the timing of nitrogen fertilizer application in the conditions of the BNAU Research Center of Bila Tserkva district of Kyiv region
Authors: Шведюк, Анастасія Андріївна
Shvediuk, Anastasia
Keywords: пшениця озима;winter wheat;мінеральні добрива;mineral fertilizers;азот;nitrogen;фосфор;phosphorus;калій;kalium;урожайність;yield;ґрунт;soil
Issue Date: 2023
Citation: Шведюк А.А. Особливості формування урожаю озимої пшениці залежно від строків внесення азотних добрив в умовах НВЦ БНАУ Білоцерківського району Київської області: Кваліфікаційна робота магістра / БНАУ; Наук. кер. М.В. Остренко. - Біла Церква, 2023. - 78 с.
Abstract: У роботі досліджено найбільш оптимальні строки внесення азотних добрив під озиму пшеницю та доцільність застосування азотних добрив під зяб, проведено порівняння ефективності весняних строків внесення азоту. У результаті проведених досліджень виявлено, що найбільш оптимальною схемою удобрення пшениці озимої є: фон P60K60 та N30 по мерзлоталому ґрунту, N30 вихід у трубку, N30 позакореневе підживлення.
Description: The paper investigates the most optimal timing of nitrogen fertilization for winter wheat and the feasibility of applying nitrogen fertilizers for winter crops, comparing the effectiveness of spring nitrogen fertilization. As a result of the research, it was found that the most optimal fertilization scheme for winter wheat is: background P60K60 and N30 on frozen soil, N30 in the tube, N30 foliar fertilization.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10402
metadata.dc.identifier.udc: 633.1: 631.8
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шведюк А.А..pdf373,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.