Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10396
Назва: Особливості підбору нових сортів картоплі в умовах НВЦ БНАУ Білоцерківського району Київської області
Інші назви: Peculiarities of selection of new potato varieties in the conditions of the BNAU Research Center in Bila Tserkva district of Kyiv region
Автори: Копійка, Андрій Павлович
Kopiyka, Andriy
Ключові слова: картопля;potatoes;крохмалистість;starchiness;урожайність;yield;фітофтороз;phytophthora;товарність бульб;marketability of tubers;сорти;varieties
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Копійка А.П. Особливості підбору нових сортів картоплі в умовах НВЦ БНАУ Білоцерківського району Київської області: Кваліфікаційна робота магістра / БНАУ; Наук. кер. М.В. Остренко. - Біла Церква, 2023. - 58 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено ріст, розвиток, стійкість проти фітофторозу, урожайність і товарність бульб картоплі, а також вміст крохмалю середньоранніх сортів картоплі Мирослава, Злагода та Арія в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ. У результаті проведених досліджень виявлено, що найбільшою стійкістю рослин картоплі проти фітофторозу в польових умовах відзначалися сорти Злагода і Арія, що найвища середня урожайність по повтореннях була забезпечена сортом Арія, найвища середня урожайність товарних бульб зберігається за сортом Арія, найвищий вміст крохмалю в бульбах в середньому по повтореннях був у сорту Арія, всі досліджувані сорти картоплі мають високі економічні показники.
Опис: The growth, development, resistance to late blight, yield and marketability of potato tubers, as well as starch content of medium-early potato varieties Miroslava, Zlagoda and Aria in the experimental field of the Research Center of Bila Tserkva NAU were studied. As a result of the research, it was found that the highest resistance of potato plants against late blight in the field was observed in the varieties Zlagoda and Aria, the highest average yield by repetitions was provided by the variety Aria, the highest average yield of marketable tubers is preserved by the variety Aria, the highest starch content in tubers on average by repetitions was in the variety Aria, all studied potato varieties have high economic indicators.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10396
УДК: 633.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Копійка А.П..pdf372,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.