Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10315
Назва: Фізіологічне обгрунтування та особливості використання гіпертонічного розчину натрію хлориду у жуйних тварин
Інші назви: Physiological justification and particularities of the use of hypertonic sodium chloride solution in ruminants
Автори: Козій, Василь Іванович
Koziy, Vasyl
Ємельяненко, Алла Анатоліївна
Emelianenko, Alla
Чорнозуб, Микола Петрович
Chornozub, Mykola
Шмаюн, Сергій Степанович
Shmaiun, Sergiy
Ємельяненко, Олександр Володимирович
Emelianenko, Oleksandr
Порошинська, Оксана Андріївна
Poroshinska, Oksana
Стовбецька, Людмила Степанівна
Stovbetska, Luydmila
Козій, Наталія Володимирівна
Koziy, Natalia
Микитчак, П.М.
Mykytchak, P.
Ключові слова: жуйні тварини;метаболізм;гіпертонічний розчин;регідратація;ruminants;metabolism;hypertonic solution;rehydration
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Фізіологічне обгрунтування та особливості використання гіпертонічного розчину натрію хлориду у жуйних тварин / В.І. Козій, А.А. Ємельяненко, М.П. Чорнозуб та ін. // Міжнародна наук.-практ. конф. « Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту .Сучасний розвиток ветеринарної медицини» (БНАУ, 26 жовтня 2023 р.). - Біла Церква, 2023. – С.3-5.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати досліджень свідчать, що використання гіпертонічного розчину солі значно покращує гемодинаміку та циркуляцію у вражених тканинах, ефективно відновлює регідратаційний і метаболічний статус тварини.
Опис: The research results show that the use of hypertonic saline solution significantly improves hemodynamics and circulation in the affected tissues, effectively restores the animal's hydration and metabolic status.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10315
УДК: 619:615.244:636
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
fiziologichne_obgruntuvannja.pdf765,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.