Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9949
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРябоконь, Валерій Віталійович-
dc.contributor.authorRyabokon, Valery-
dc.date.accessioned2024-02-12T12:40:19Z-
dc.date.available2024-02-12T12:40:19Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationРябоконь В.В. Створення потомства картоплі з підвищеним вмістом провітаміну А в поєднанні з іншими цінними ознаками в умовах ТОВ Сингента: Кваліфікаційна робота магістра / БНАУ; Наук. кер. М.В. Остренко. - Біла Церква, 2023. - 80 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9949-
dc.descriptionThe paper highlights the ways to create potato varieties with a high content of provitamin A in combination with other useful traits, based on the achieved level of selection in this direction. It was found that the high average content of provitamin A in the populations made it possible to select hybrids that stand out for this trait and high yield (up to 20%), starch content (up to 16%), crude protein (up to 31%), despite the fact that high correlation coefficients between them (up to 0.79) were found only in certain combinations. As a result, hybrids with increased and high provitamin A content and high yield, starchiness, crude protein content, and resistance to late blight of tubers of different maturity groups were created. These hybrids can be included in the research program and brought to variety testing with subsequent entry into the Register of Plant Varieties of Ukraine.uk_UA
dc.description.abstractВ роботі висвітлено шляхи створення сортів картоплі з підвищеним вмістом провітаміну А у поєднанні з іншими корисними ознаками, виходячи із досягнутого рівня селекції у цьому напрямку. Виявлено, що високий середній вміст провітаміну А в популяціях дав змогу відібрати гібриди, які виділяються за вказаною ознакою і високою врожайністю (до 20 %), вмістом крохмалю (до 16 %), сирого протеїну (до 31 %), незважаючи на те, що високі коефіцієнти кореляції між ними (до 0,79) виявлені лише в окремих комбінаціях. В результаті створено гібриді з підвищеним і високим вмістом провітаміну А та з високою урожайністю, крохмалистістю, вмістом сирого протеїну, стійкістю бульб проти фітофторозу різних груп стиглості. які можуть бути включені в програму досліджень та доведення до сортовипробування з подальшим внесенням до Реєстру сортів рослин України.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectгібридuk_UA
dc.subjecthybriduk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectпотомствоuk_UA
dc.subjectoffspringuk_UA
dc.subjectпровітамін Аuk_UA
dc.subjectprovitamin Auk_UA
dc.subjectфітофторозuk_UA
dc.subjectlate blightuk_UA
dc.subjectкрохмалистістьuk_UA
dc.subjectstarchinessuk_UA
dc.subjectсирий протеїнuk_UA
dc.subjectcrude proteinuk_UA
dc.subjectвітаміниuk_UA
dc.subjectvitaminsuk_UA
dc.titleСтворення потомства картоплі з підвищеним вмістом провітаміну А в поєднанні з іншими цінними ознаками в умовах ТОВ Сингента.uk_UA
dc.title.alternativeCreation of potato progeny with a high content of provitamin A in combination with other valuable traits in the conditions of Syngenta LLC.uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc631:633.4uk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рябоконь.pdf389,39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.