Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9937
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНебесний, Владислав Юрійович-
dc.contributor.authorNebesnyi, Vladyslav-
dc.date.accessioned2024-02-12T12:06:42Z-
dc.date.available2024-02-12T12:06:42Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.citationНебесний В.Ю. Урожайність сортів озимої пшениці за інтенсивної технології вирощування в умовах НВЦ БНАУ Білоцерківського району Київської області: Кваліфікаційна робота магістра / БНАУ; Наук. кер. М.В. Остренко. - Біла Церква, 2023. - 66 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9937-
dc.descriptionThe paper investigates the response of different varieties of winter wheat to cultivation using intensive technology in comparison with the control variety. It was found that the duration of the period "sowing - single seedlings" has a relationship with the protein content of wheat varieties, the duration of the period "sowing - harvesting ripeness" was the lowest in the variety Perlyna Lisostepu, and the highest in the variety Mironovskaya 65. All the studied varieties with a stem length of 92.0 - 98.0 cm are medium-sized, and therefore not quite resistant to lodging. Among the studied varieties, Poliska 90 and Perlyna Lisostepu are more resistant to powdery mildew. The varieties Perlyna Lisostepu and Myronivska 65 provide high yields and have high profitability and net profit when using intensive technology.uk_UA
dc.description.abstractВ роботі досліджено реакцію різних сортів пшениці озимої на вирощування із застосуванням інтенсивної технології в порівнянні з сортом-контролем. Виявлено, що тривалість періоду „сівба - поодинокі сходи” має взаємозв’язок з умістом у зерні сортів пшениці білка, тривалість періоду „сівба – збиральна стиглість” найменшою була у сорту Перлина Лісостепу, а найбільшою у сорту Миронівська 65. Всі досліджувані сорти з довжиною стебла 92,0 – 98,0 см, є середньорослими, а значить не зовсім стійкими до вилягання. Серед досліджуваних сортів більш стійкими до борошнистої роси є Поліська 90 та Перлина Лісостепу. Сорти Перлина Лісостепу та Миронівська 65 за використання інтенсивної технології забезпечують високу урожайність а також мають високі показники рентабельності та чистого прибутку.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectінтенсивна технологіяuk_UA
dc.subjectintensive technologyuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectфенофазиuk_UA
dc.subjectphenophasesuk_UA
dc.subjectколосuk_UA
dc.subjectearuk_UA
dc.subjectборошниста росаuk_UA
dc.subjectpowdery mildewuk_UA
dc.titleУрожайність сортів озимої пшениці за інтенсивної технології вирощування в умовах НВЦ БНАУ Білоцерківського району Київської області.uk_UA
dc.title.alternativeYield of winter wheat varieties under intensive cultivation technology in the conditions of the BNAU Research Center of Bilotserkiv district, Kyiv region.uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc631:633.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Небесний.pdf389,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.