Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8537
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛюбченко, Василь Ігорович-
dc.contributor.authorLiubchenko, Vasyl-
dc.date.accessioned2023-04-03T12:29:00Z-
dc.date.available2023-04-03T12:29:00Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЛюбченко В. І. Аналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ФГ «Дарина» Могилів-Подільського району Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва і свинарства; Наук. керівник П. М. Каркач, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 50 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8537-
dc.descriptionResearched: technology of production and processing of broiler chickens meat in the farm and proposed its improvement by adding to the diet of broiler chickens enzyme preparation "Lipase" in the amount of 150g/t. Methodological approaches, methods were used: method of data collection and processing and their comparison. Observation, comparison, measurement and analysis of data were carried out. Revealed: a positive effect on the safety, live weight and feed consumption of broiler chickens due to the enzyme preparation "Lipase". It is concluded that: To increase the digestibility of technical fat and sunflower oil by the body, it is recommended to use the enzyme preparation "Lipase" in the amount of 150 g/t in the diets of broiler chickens, which will increase the profitability of production by 5.3%.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено: технологію виробництва і переробки м’яса курчат бройлерів у господарстві та запропоновано її удосконалення шляхом додавання в раціон курчат-бройлерів ферментного препарату «Ліпаза» у кількості 150г/т. Використано методичні підходи, методи: метод збору і обробки даних та їх співставлення. Здійснювалося спостереження, порівняння, вимірювання та аналіз даних. Виявлено: позитивний вплив на збереженість, живу масу та витрати кормів курчат-бройлерів за рахунок ферментного препарату «Ліпаза». Зроблено висновок, що: Для підвищення засвоюваності організмом технічного жиру і соняшникової олії рекомендується використання в раціонах курчат-бройлерів ферментного препарату «Ліпаза» у кількості 150 г/т., що забезпечить збільшення рентабельності виробництва на 5,3%.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectферментний препаратuk_UA
dc.subjectзбереженістьuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectвитрати кормівuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectenzyme preparationuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectpreservationuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectfeed consumptionuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ФГ «Дарина» Могилів-Подільського району Вінницької областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of production and processing of broiler chickens meat and ways of its improvement in the farm "Daryna", Mohyliv-Podilsky district, Vinnytsia regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.52/.58.033:637.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_Liubchenko.pdf2,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.