Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8505
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЯрмоленко, Вадим Олександрович-
dc.contributor.authorIarmolenko, Vadym-
dc.date.accessioned2023-03-28T07:24:26Z-
dc.date.available2023-03-28T07:24:26Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЯрмоленко В. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса каченят-бройлерів в ФГ «Мулард» Київської області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник Ю. О. Машкін, доцент .- біла Церква, 2022 .- 57 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8505-
dc.descriptionThe economic activity of FG "Mulard" and the technology of production of broiler duck meat are analyzed, namely the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition in the premises, light and temperature and humidity regime. We used zootechnical, physical and biological research methods to evaluate all technological parameters of broiler duck meat production. FG "Mulard" is a highly specialized farm without a closed production cycle, it has no parent herd, incubator and repair young, and specializes in raising young broiler ducks for meat. To improve economic and production indicators and more efficient use of poultry areas in FG "Mulard" it is necessary to introduce a three-phase feeding system starter-grover-finish and replace the cross "Medeo-2" with a more productive "Agidel-34", which will allow growing and six batches of poultry per year. Also, in order to increase the density of planting and meat production of broiler ducks in the farm, it is necessary to introduce a mesh floor in the area of feeding and watering, which will optimize the moisture level in the litter and improve sanitation in the poultry house.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано господарську діяльність ФГ «Мулард» та технологію виробництва м’яса каченят-бройлерів, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурно вологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів виробництва м’яса каченят бройлерів нами були використані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. ФГ «Мулард» це вузькоспеціалізоване господарство без замкнутого циклу виробництва, воно не має батьківського стада, інкубаторія та ремонтного молодняка, а спеціалізується на вирощуванні молодняку каченят-бройлерів на м’ясо. Для покращення економічних та виробничих показників та більш ефективного використання площ пташників в ФГ «Мулард» не6обхідно запровадити трьохфазну систему годівлі стартер-гровер-фініш та замінити крос «Медео-2» на більш продуктивний «Агідель-34», що дозволить вирощувати не п’ять, а шість партій птиці на рік. Також з метою збільшення щільності посадки та виробництва м’яса каченят-бройлерів в господарстві необхідно запровадити сітчасту підлогу в зоні годівлі та напування, що дозволить оптимізувати рівень вологи в підстилці та поліпшити санітарно гігієнічну умови у пташнику.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectкаченята-бройлериuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectм’ясоuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectповноцінна годівляuk_UA
dc.subjectbroiler ducklingsuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectcomplete feedinguk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса каченят-бройлерів в ФГ «Мулард» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of broiler duck meat production and processing technology on the farm "Mulard", Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.597.033uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_Yarmolenko.pdf1,69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.