Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8491
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКуцаєнко, Віталій Валентинович-
dc.contributor.authorKutsaіenko, Vitalіі-
dc.date.accessioned2023-03-22T09:01:33Z-
dc.date.available2023-03-22T09:01:33Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationКуцаєнко В. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва свинини в ТОВ «Еліта» та її переробки в ТОВ "Антонівський м'ясокомбінат" Київської області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет; Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин. Наук.керівник О. М. Титарьова, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 44 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8491-
dc.descriptionAn analytical study of the economic activity of "Elita" LLC was carried out and a comparative analysis of the nutritional value of actual feed for pigs, which are grown for meat, was made. It has been proven that the nutritional content of the grower compound feed does not meet the recommended standards, and therefore will not ensure the appropriate growth of animals in accordance with their genetic potential. And along with that, it was determined that the use of only one recipe of the finished compound feed leads to overspending of the protein group feed, as the lysine content in it is overestimated. In this regard, we proposed changes in the composition of grower and finisher compound feed, as well as developed the Finisher 2 recipe, which should be fed to pigs weighing more than 90 kg. Oil and wheat bran were excluded from the composition of feed, and some other feeds were adjusted in the direction of lower prices, but without loss of nutritional value. The economic evaluation of the results of the implementation of the pig fattening improvement program proved the possibility of saving at least UAH 438 per head only on the reduction of the price of compound feed. The developed line of compound feed can be implemented in any farm that is engaged in fattening pigs for meat or produces compound feed for sale.uk_UA
dc.description.abstractПроведено аналітичне дослідження господарської діяльності ТОВ «Еліта» та був зроблений порівняльний аналіз поживності фактичних комбікормів для свиней, яких вирощують на м’ясо. Доведено, що поживність гроверного комбікорму не відповідає рекомендованим нормам, а тому не забезпечуватиме відповідний ріст тварин відповідно до їх генетичного потенціалу. А також поряд з тим визначили що використання тільки одного рецепту фінішного комбікорму зумовлює перевитрату кормів білкової групи, оскільки вміст лізину в ньому завищений. В зв’язку з цим нами були запропоновані зміни в складі гроверного та фінішного комбікорму, а також розроблено рецепт Фінішер 2, котрий згодовувати свиням понад 90 кг. Зі складу кормів виключили олію та висівки пшеничні, а частину інших кормів зкорегували у напрямку здешевлення але без втрат поживної цінності. Економічна оцінка результатів впровадження програми удосконалення відгодівлі свиней засвідчила можливість економії на кожній голові щонайменше як 438 грн лише на здешевленні комбікорму. Розроблена лінійка комбікормів може бути впроваджена в будь якому господарстві яке займається відгодівлею свиней на м’ясо або виробляє комбікорми для реалізації.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectпоживністьuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectенергіяuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.subjectnutritionuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectenergyuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва свинини в ТОВ «Еліта» та її переробки в ТОВ "Антонівський м'ясокомбінат" Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of pork production in LLC "Elita" and its processing in LLC "Antonivsky meat processing plant", Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4.033:637.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_Kutsaienko.pdf2,09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.