Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8488
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТрачук, Валерія Олегівна-
dc.contributor.authorTrachuk, Valeriia-
dc.date.accessioned2023-03-22T09:00:43Z-
dc.date.available2023-03-22T09:00:43Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationТрачук В. О. Аналіз технології виробництва продукції бджільництва та шляхи її удосконалення у ФГ «Медові поля» Київської області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Р. В. Ставецька, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 41 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8488-
dc.descriptionIn the qualification thesis has been analyzed the efficiency of production of beekeeping products at the apiary, where bees of the Ukrainian steppe breed are kept. The exterior and economic characteristics of bees have been studied. In bee families, which originate from three queen bees, the winter resistance and peacefulness of bees, their honey productivity, as well as the fertility of bee queens have been evaluated. The production technology of honeydew honey has been analyzed.Generally аccepted zootechnіcal and statistical rеsearch methods wеre used іn the qualificаtion wоrk. On the farm "Medovi Polya" the bees correspond to the Ukrainian steppe breed in exterior; honey productivity in 2022 was 33.38 kg on average per apiary. Depending on the origin of the bees, differences in breeding characteristics were found. It was found that the highest honey productivity, the lowest feed consumption for the winter, as well as the highest number of eggs laid by queen bees, were shown by families originating from the mother № 82. At the same time, these families were quite vicious (2.0 points). The of profitability level of honey production is 67.1– 53.8%, the profit from the sale of honey per family is UAH 1.492–2.030.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано ефективність виробництва продукції бджільництва на пасіці, де розводять бджіл української степової породи. Було вивчено екстер’єр і господарські ознаки бджіл. У бджолиних сім’ях, які походять від трьох родоначальниць, оцінені зимостійкість і миролюбність бджіл, їх медова продуктивність, а також плодючість бджолиних маток. Проаналізовано технологію виробництва падевого меду.У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. У ФГ «Медові поля» бджоли за екстер’єром відповідають українській степовій породі; медова продуктивність у 2022 році в середньому по пасіці становила 33,38 кг. Залежно від походження бджіл були виявлені відмінності за селекційними ознаками. Встановлено, що найвищу медову продуктивність, найнижче споживання корму за зиму, а також найбільшу кількість яєць, відкладених бджолиними матками, показали сім’ї, які походять від родоначальниці № 82. Водночас ці сім’ї були досить злобливими (2,0 бали). Рівень рентабельності виробництва меду становить 67,1–53,8%, прибуток від реалізації меду у розрахунку на одну сім’ю – 1492–2030 грн.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectбджолиuk_UA
dc.subjectукраїнська степова породаuk_UA
dc.subjectгосподарські ознакиuk_UA
dc.subjectродиниuk_UA
dc.subjectпадевий медuk_UA
dc.subjectbeesuk_UA
dc.subjectUkrainian Steppe breeduk_UA
dc.subjecteconomic characteristicsuk_UA
dc.subjectfamiliesuk_UA
dc.subjecthoneydew honeyuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва продукції бджільництва та шляхи її удосконалення у ФГ «Медові поля» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the production technology of beekeeping products and ways of its improvement on the farm «Medovi polia», Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc638.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_Trachuk.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.