Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6663
Назва: Удосконалення економічних взаємовідносин на підприємствах молокопродуктового підкомплексу
Інші назви: Improving economic relations at the enterprises of the dairy subcomplex
Автори: Мазніцька, Юлія Анатоліївна
Maznitska, Yuliia
Ключові слова: підприємства молокопродуктового підкомплексу, підвищення ефективності, переробки молока, Економічна ефективність молочного скотарства;enterprises of the dairy subcomplex, increasing efficiency, milk processing, economic efficiency dairy cattle breeding
Дата публікації: 18-лис-2019
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Мазніцька Ю. А. Удосконалення економічних взаємовідносин на підприємствах молокопродуктового підкомплексу: Магістерська робота: (051 «Економіка») / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра економіки та економічної теорії; Наук. кер.: П. І. Юхименко , професор– Біла Церква., 2019. – 123 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено, що перспективи розвитку та функціонування галузі є надзвичайно актуальними, оскільки молоко та молочні продукти є особливо цінними і незамінними продуктами харчування людини. Низька ефективність галузі, непаритетність відносин між виробниками та переробними підприємствами молочної продукції постачальниками ресурсів спричинили фінансові проблеми у більшої частини аграрних формувань, значно ускладнили можливість впровадження ресурсозберігаючих технологій та інвестиційно-інноваційних проектів. Проблеми, що існують, практично набули системного характеру, вирішення яких потребує комплексного підходу щодо підвищення ефективності галузі на основі оптимізації параметрів організаційноекономічних засад при виробництві конкурентоспроможної продукції молочного скотарства, спрямованому на раціональне використання наявних ресурсів.Удосконалення взаємовідносин між партнерами молокопродуктового підкомплексу викликане необхідністю задоволення економічних інтересів усіх суб’єктів, які координують свою господарську діяльність. Метою даної магістерської роботи є обґрунтування теоретикометодичних засад розвитку економічних взаємовідносин підприємств молокопродуктового підкомплексу, підвищення економічної ефективності функціонування молочної галузі. Об’ єктом дослідження є процес формування розвитку та підвищення економічної ефективності підприємств молокопродуктового підкомплексу. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних аспектів розвитку підприємств молокопродуктового підкомплексу.
Опис: It is studied that the prospects for the development and functioning of the industry are extremely relevant, as milk and dairy products are particularly valuable and indispensable human food. Low efficiency of the industry, non-parity of relations between producers and processing enterprises of dairy products by suppliers of resources have caused financial problems for the most partagrarian formations, significantly complicated the possibility of implementing resource-saving technologies and investment and innovation projects. The existing problems have practically become systemic, the solution of which requires a comprehensive approach to increase the efficiency of the industry based on the optimization of the parameters of organizational and economic principles in the production of competitive products dairy farming, aimed at the rational use of available resources. Improving the relationship between the partners of the dairy subcomplex is caused by the need to meeteconomic interests of all entities that coordinate their economic activities. The purpose of this master's thesis is to substantiate the theoretical and methodological principles of development of economic relations of enterprises of the dairy subcomplex, increase the economic efficiency of the dairy industry. The object of research is the process of formation of development and increase of economic efficiency of the enterprises of the dairy subcomplex. The subject of the study is a set of theoretical, methodological and practical aspects of the development of dairy enterprises subcomplex.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6663
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
udoskonalennia ekonomichnykh.pdf442,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.