Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15172
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТанцюра, Борис Борисович-
dc.contributor.authorTantsiura, Borys-
dc.date.accessioned2025-12-02T09:15:00Z-
dc.date.available2025-12-02T09:15:00Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationТанцюра Б. Б. Аналіз технології виробництва свинини в СТОВ «Звижень» та її переробки в ПП «Серет» Тернопільської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока та м'яса; Наук. керівник В. Ф. Фесенко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15172-
dc.descriptionThe purpose of the work is to analyze the technology of pork production at STOV "Zvyzhen" and its processing at PE "Seret" in Ternopil Oblast. Data for three years were studied, including: land area, crop rotation structure, agricultural crop yield, and pork production indicators. A brief description of pig housing technologies is presented. An analysis of the existing pork production technology was conducted, covering: technological indicators for breeding, raising piglets, and fattening young pigs; and calculation of meat production on the complex per day, per rhythm, per month, and per year. Recipes for compound feeds for sows and young pigs, as well as their feeding schemes, are presented. Attention is focused on pig processing indicators: the yield of slaughter products from processing young pigs for meat. The calculation of raw materials and the cost of Ternopil ham and Seret bacon is presented. A calculation of the economic efficiency of pork production on the farm was conducted. Conclusions were drawn based on the factual, collected material. The obtained results can be used in the practical work of the farm.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Проведений аналіз існуючої технології виробництва продукції свинарства: технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку, розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней: вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо, представлений розрахунок сировини та собівартості окосту тернопільського та грудинки серетівської. Проведений розрахунок економічної ефективності виробництва продукції свинарства в господарстві. Зроблені висновки, на основі фактичного, зібраного матеріалу. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectгосподарствоuk_UA
dc.subjectfarmuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectритм виробництваuk_UA
dc.subjectproduction rhythmuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectcostuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини в СТОВ «Звижень» та її переробки в ПП «Серет» Тернопільської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology at STOB "Zvyzhen" and its processing at PE "Seret" in Ternopil oblastuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Tantsiura Borys Borysovych.pdf675,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.