Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15155
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНіколаєва, Анастасія Василівна-
dc.contributor.authorNikolajewa, Anastasiya-
dc.date.accessioned2025-12-01T13:14:36Z-
dc.date.available2025-12-01T13:14:36Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationНіколаєва А. В. Аналіз технології виробництва молока у СВК ім. Щорса Київської області та його переробки в умовах молокозаводу: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока та м'яса; Наук. керівник О. О. Борщ, професор. — Біла Церква, 2025. — 40 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15155-
dc.descriptionMilk production in the farm is at a good level (average milk yield from 1 cow is 8550 kg of milk). The tethered maintenance is used, which significantly increases labor costs. Labor costs for the production of 1 t of milk are 4.5 man-hours, which means an average level of management. At the same time, feed costs per 1 ct of milk are 1.11 ct. k. od. Standardized feeding of livestock with full-rational feed mixes with free access to the feed table makes it possible to reduce feed costs per 1 t of milk. The expensive technology of milking cows on the UDM-200 plant with a significant number of operators is used. This technology does not help to increase the quality of milk, makes it difficult and significantly increases labor costs for conducting control milkings. Preparation of heifers for calving and subsequent lactation, evaluation and selection of first-born cows in the control-selection group makes it possible to increase the hope to 90% year-round.uk_UA
dc.description.abstractВиробництво молока в господарстві ведеться на доброму рівні (середній удій від 1 корови 8550 кг молока). Застосовується прив’язне утримання, що значно підвищує затрати праці. Затрати праці на виробництво 1 ц молока становить 4,5 люд–год, що означає середній рівень господарювання. При цьому витрати кормів на 1 ц молока становлять 1,11 ц. к. од. Нормована годівля худоби повнораціонними кормосумішками за вільного доступу до кормового столу дає змогу знизити витрати корму на 1 ц молока. Застосовується затратна технологія доїння корів на установці УДМ-200 з значною кількістю операторів. Така технологія не сприяє підвищенню ґатунку молока, затруднює і значно збільшує затрати праці на проведення контрольних доїнь. Підготовка нетелей до отелення і наступної лактації, оцінка і відбір корів-первісток в контрольно-селекційній групі дає можливість цілорічно підвищувати надій до 90 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectтелиціuk_UA
dc.subjectheifersuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectпереробка мʼясаuk_UA
dc.subjectmeat processinguk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва молока у СВК ім. Щорса Київської області та його переробки в умовах молокозаводуuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of milk production technology at svk im. Kyiv region Shorsa and its processing at the dairy factoryuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Nikolajewa A.pdf526,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.