Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15082
Назва: Аналіз технології виробництва інкубаційних яєць курчат-бройлерів та їх переробки в умовах ЗАТ «Старинська Птахофабрика» Київської області
Інші назви: Analysis of technology of production of incubation eggs of broiler chickens and their processing under conditions of CJSC " Starinska Ptakhofabrikа " Kiev region.
Автори: Кушніренко, Тетяна Володимирівна
Kushnirenko, Tetiana
Ключові слова: батьківське стадо;parent herd;технологія;technology;інкубаційніі яйця;hatching eggs;мікроклімат;microclimate;повноцінна годівля;full feeding
Дата публікації: 2025
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Кушніренко Т. В. Аналіз технології виробництва інкубаційних яєць курчат-бройлерів та їх переробки в умовах ЗАТ «Старинська Птахофабрика» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник Ю. В. Засуха, професор. — Біла Церква, 2025. — 47 с.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано господарську діяльність ЗАТ «Старинська Птахофабрика» та технологію виробництва інкубаційних яєць, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурно-вологістний режим. На підприємстві ЗАТ «Старинська Птахофабрика» на сьогоднішній день 7 площадок по 10 пташників для вирощування ремонтного молодняка та 14 площадок з загальною кількістю пташників 175 шт. де утримують батьківське стадо птиці. Загальне поголів’я батьківського стада курчат-бройлерів за останні три роки збільшилося на 26,6 % і в 2022 році становить 1574,86 тис. голів, з яких 1399,88 тис. гол. самки та 174,98 тис. гол. самці. Статеве співвідношення при цьому становить 1:8. Таке зростання поголів’я призвело до збільшення валового виробництва яєць на 31 %, в тому числі інкубаційних на 34,1 і в 2022 році ці показники становили 280,325 та 260,983 млн. шт. відповідно. Вихід інкубаційних яєць при цьому становив 93,1 %. З метою підвищення рівня виробництва інкубаційних яєць курчат-бройлерів та покращення виробничих і економічних показників у господарстві ЗАТ «Старинаська птахофабрика рекомендуємо застосовувати штучну линьку для птиці батьківського стада, що збільшить виробництво інкубаційних яєць на 75,9 % та рівень рентабельності на 1,1 %.
Опис: The economic activity of CJSC " Starinska Ptakhofabrikа " and the technology of production of hatching eggs are analyzed, namely the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition in the premises, light and temperature and humidity. At the enterprise CJSC "Starinska Ptakhofabrikа", today there are 7 sites of 10 poultry houses for growing repair young birds and 14 sites with a total number of poultry houses of 175 units. where the parent flock of birds is kept. The total population of the parent flock of broiler chickens has increased by 26.6% over the past three years and in 2022 will be 1574.86 thousand, of which 1399.88 thousand. females and 174.98 thousand head. males The sex ratio is 1:8. This increase in livestock led to an increase in the gross production of eggs by 31%, including hatching eggs by 34.1%, and in 2022 these indicators amounted to 280.325 and 260.983 million eggs. in accordance. The yield of hatching eggs was 93.1%. In order to increase the level of production of hatching eggs of broiler chickens and improve production and economic indicators in the economy of CJSC "Starinska Ptakhofabrikа", we recommend using artificial molting for birds of the parent flock, which will increase the production of hatching eggs by 75.9% and the level of profitability by 1.1%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15082
УДК: 636.52/.58.053:637.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kushnirenko Tetiana Volodimirovna.pdf385,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.