Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14853
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХолонівський, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorKholonivskyi, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-10-14T07:42:00Z-
dc.date.available2025-10-14T07:42:00Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationХолонівський О.І. Особливості формування врожайності зерна пшениці ярої за використання різних агротехнічних прийомів в умовах Лісостепу України: кваліфікаційна робота / Наук. кер. Центило Л.В. - Біла Церква 2024. - 55 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14853-
dc.description.abstractДосліджено і оптимізовано складові елементи технології вирощування культури, що забезпечує формування високої продуктивності та поліпшення якісних показників отриманої продукції. Використано теоретичні (теорії, гіпотези) та емпіричні (експерименти, наукові дослідження, спостереження, вимірювання тощо) наукові методи досліджень. Визначено і вивчено особливості росту, розвитку та продуктивності культури залежно від елементів технології вирощування. Зроблено висновки, що передпосівна обробка насіння протруйниками типу Селест Топ та Ранкона в середньому по роках сприяють покращенню посівних якостей насіння: енергія проростання – на 3%, лабораторна схожість – на 2–3%, польова схожість насіння зростає на 3,2–5,2%. За обробки насіння формуються рослини з кращими фітометричними показниками – висота рослин та маса рослин. Урожайність зерна сорту Елегія миронівська в середньому по роках зростає на 0,26– 0,29 т/га, Сімкода миронівська – на 0,19–0,23 т/га за використання обробленого насіння, порівняно з контролем. Доведено, що зерно сорту Елегія миронівська поступається якості зерна Сімкода миронівська. В останнього вміст клейковини в зерні в середньому по роках складає 28,4–29,5%, а білка – 13,8–14,6%. Зерно, переважно, відповідає 2 класу якості, і лише за використання протруєного насіння формується зерно першого класу якості. Одержані результати можуть бути використані у виробництві будь яких господарств, що знаходяться у зоні Лісостепу України. Кваліфікаційна робота магістра містить 55 сторінок, 12 таблиць, список використаних джерел із 42 найменувань, 4 додатків. The components of the culture cultivation technology have been explored and optimized, which ensures the formation of high productivity and improvement of the qualitative indices of the obtained products. Theoretical methods (theories, hypotheses) and empirical (experiments, scientific researches, observations, measurements, etc.) are used. Scientific methods of research. The features of growth, development and productivity of culture depending on elements of cultivation technology are determined and studied. It is concluded that pre-planting seed treatment by means of pollinators such as Celeste Top and Rankon, on average annually, improves seed yields: germination energy - by 3%, laboratory similarity - by 2-3%, field seed germination increases by 3.2-5, 2%. For the treatment of seeds, plants with better phytometric parameters are formed - plant height and mass of plants. The yield of grain of the Elegy mironivsk variety, on average, grows by 0.26 to 0.29 t / ha, and Simododa myronivska - by 0.19-0.23 t / ha for the use of the treated seed, compared with the control. It is proved that the grain of the Elegia Myronivska variety is inferior to the quality of the grain of Simodo Mironovsky. The last content of gluten in grain is 28.4-29.5% on average, and the protein is 13.8-14.6%. The grain, preferably, corresponds to the 2nd grade of quality, and only the first class quality grain is formed for the use of the protruded seed. The obtained results can be used in the production of any farms located in the forest-steppe zone of Ukraine. Master's qualifying work contains 55 pages, 12 tables, list of used sources from 42 titles, 4 applications.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectвисота рослинuk_UA
dc.subjectгустота стоянняuk_UA
dc.subjectплоща листкового апаратуuk_UA
dc.subjectпродуктивність фотосинтезуuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectструктура урожайностіuk_UA
dc.subjectplant height-
dc.subjectstanding density-
dc.subjectleaf area-
dc.subjectproductivity of photosynthesis-
dc.subjectyield-
dc.subjectyield structure-
dc.titleОсобливості формування врожайності зерна пшениці ярої за використання різних агротехнічних прийомів в умовах Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of spring wheat grain yield formation using various agrotechnical techniques in the conditions of the Forest-Steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_vrozhainosti7.pdf282,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.