Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14633
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва суфле
Інші назви: Analysis and improvement of souffle production technology
Автори: Гарник, Віталій Вікторович
Garnyk, Vitaly
Ключові слова: обладнання;equipment;суфле;souffle;журавлина;cranberry;шоколад;chocolate;якість;quality
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Гарник В. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва суфле: кваліфікаційна робота магістра ( 181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Н. В. Недашківська, доцент. - Біла Церква, 2025. - 45 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено аналіз технології виробництва суфле. Метою дослідження є розробка технології виробництва функціонального десерту, а саме суфле з підвищеною харчовою цінністю за рахунок додавання пюре журавлини. В роботі проаналізовано технологічну схему виробництва суфле та опис апаратурно-технологічної схеми суфле; зроблений розрахунок сировини для виготовлення; зроблена характеристика товарної продукції, сировини, основних і допоміжних матеріалів; розраховано продуктовий розрахунок для суфле, норми витрати сировини; проведено розрахунок та підбір технологічного обладнання; проведений аналіз контролю сировини для виготовлення суфле та розраховано економічні затрати по обладнанню при виробництві суфле. Ми вдосконалили класичний рецепт суфле, додавши до нього нові яскраві нотки. Ми створили новий, унікальний рецепт суфле, поєднавши традиційні компоненти з корисними інгредієнтами – ряжанкою, желатином, какао та журавлиною. Завдяки цьому наш десерт не лише смачний, а й насичений вітамінами та мінералами. Відсутність доданого цукру робить його ідеальним вибором для здорового харчування. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінок, 13 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел із 31 найменувань.
Опис: Analysis and improvement of souffle production technology. The analysis of souffle production technology was studied. The purpose of the research is to develop a technology for the production of a functional dessert, namely a souffle with increased nutritional value due to the addition of cranberry puree. The paper analyzes the technological scheme of soufflé production and the description of the equipment and technological scheme of soufflé; the calculation of raw materials for production is made; characteristics of commercial products, raw materials, basic and auxiliary materials are made; calculated product calculation for souffle, raw material consumption rates; calculation and selection of technological equipment was carried out; an analysis of the control of raw materials for the production of souffles was carried out and the economic costs of equipment for the production of souffles were calculated. We have improved the classic souffle recipe, adding new bright notes to it. We have created a new, unique recipe for souffle, combining traditional components with healthy ingredients - ryazhanka, gelatin, cocoa and cranberries. Thanks to this, our dessert is not only tasty, but also rich in vitamins and minerals. The lack of added sugar makes it an ideal choice for a healthy diet. The master's qualification work contains 47 pages, 13 tables, 2 figures, a list of used sources from 31 items.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14633
УДК: 641.85
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гарник В.В..pdf781,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.