Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14612
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШимкова, Євгенія Костянтинівна-
dc.contributor.authorShymkova, Ievgeniia-
dc.date.accessioned2025-09-15T12:05:41Z-
dc.date.available2025-09-15T12:05:41Z-
dc.date.issued2024-05-22-
dc.identifier.citationШимкова Є. К. Аналіз технології вирощування каченят на м'ясо та переробки продукції в ТОВ “Імперія корм” Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник О. І. Соболєв, професор. — Біла Церква, 2024. — 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14612-
dc.descriptionThe technology of growing ducklings for meat and processing of poultry products in LІC “Imperiya Korm” of the Kyiv region was analyzed. Analytical and economic research methods were used. It has been confirmed that the main activity of LLC “Imperiya Korm” is the production of ready-made fodder for animals kept on farms. Among other types of activity, the enterprise is engaged in raising poultry for meat. It was found that the technological cycle of duck meat production is not closed, because there is only one broiler shop at the enterprise. The company receives day-old ducklings from the LLАC “Poultry factory ”Korobivskyi”. The duration of growing ducklings for meat is 49 days. The number of batches of ducklings grown per year is 5-6. The method of keeping ducklings is on a deep litter. To intensify the production processes in the poultry house, modern Italian technological equipment has been installed. It was established that the actual indicators of the productivity of broiler ducklings at the enterprise are somewhat lower, compared to the normative values for the Blagovarsky cross, in particular, the live weight of ducklings at the age of 7 weeks – by 8,3 %, survival – by 1,3 and feed consumption per 1 kg increase in live weight – by 5,0 %. It was concluded that thanks to highly efficient management and the introduction of modern technology for growing ducklings for meat, the enterprise manages to achieve not only sufficiently high indicators of poultry productivity, but also economic indicators. Thus, the cost of 1 kg of live weight of ducklings is UAH 5836,43, and the level of profitability of their cultivation is 45,6 %. The obtained results can be used by poultry enterprises engaged in the production of duck meat.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано технологію вирощування каченят на м'ясо та переробки продукції птахівництва в ТОВ “Імперія корм” Київської області. Використано аналітичні та економічні методи досліджень. Підтверджено, що основним видом діяльності ТОВ “Імперія корм” є виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах. Серед інших видів діяльності, підприємство займається вирощуванням сільськогосподарської птиці на м'ясо. З’ясовано, що технологічний цикл виробництва качиного м’яса незамкнутий, тому що на підприємстві є тільки один бройлерний цех. Добових каченят кросу Благоварський підприємство отримує з СТОВ «Птахоплемзавод «Коробівський». Тривалість вирощування каченят на м’ясо – 49 днів. Кількість партій каченят, що вирощуються за рік – 5-6. Спосіб утримання каченят – на глибокій підстилці. Для інтенсифікації виробничих процесів у пташнику встановлено сучасне італійське технологічне обладнання. Встановлено, що фактичні показники продуктивності каченятбройлерів на підприємстві дещо нижчі, порівняно з нормативними значеннями для кросу Благоварський, зокрема, жива маса каченят у віці 7 тижнів – на 8,3 %, збереженість – на 1,3 та витрати корму на 1 кг приросту живої маси – на 5,0 %. Зроблено висновок, що завдяки високоефективному господарюванню та запровадженню сучасної технології вирощування каченят на м’ясо, підприємству вдається досягати не тільки достатньо високих показників продуктивності птиці, а й економічних показників. Так, собівартість 1 ц живої маси вирощених каченят становить 5836,43 грн, а рівень рентабельності їх вирощування – 45,6 %. Одержані результати можуть бути використані птахівницькими підприємствами, які займаються виробництвом качиного м’яса.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectкрос Благоварськийuk_UA
dc.subjectcross Blagovarskyuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectкаченятаuk_UA
dc.subjectducklingsuk_UA
dc.subjectпродуктивні якостіuk_UA
dc.subjectproductive qualitiesuk_UA
dc.titleАналіз технології вирощування каченят на м'ясо та переробки продукції в ТОВ “Імперія корм” Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of growing ducklings for meat and processing products in LLC “Imperiya Korm” of the Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Shymkova.pdf405,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.