Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14597
Назва: Оцінка факторів технології за впливом на урожайність зерна ячменю
Інші назви: Assessment of technology factors by their influence on barley grain yield
Автори: Нетреба, Артур Вадимович
Netreba, Arthur
Ключові слова: ячмінь ярий;позакореневе підживлення;елементи структури урожаю;урожайність;spring barley;foliar nutrition;elements of the crop structure;yield
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Показники структури врожаю ярого ячменю залежали від сорту та застосування регулятора росту рослин. Найкращі результати були отримані для сорту Модерн при застосуванні регулятора росту Стабілан 750 на початку фази кущення та на початку виходу в трубку. Зокрема, довжина колоса склала 9,0 см, кількість зерен – 26,3 шт., а маса зерна з колоса – 1,37 г. З'ясовано, що зернова продуктивність ярого ячменю змінювалася залежно від регулятора росту та кількості позакореневого підживлення. Максимальну врожайність зерна у сорту Модерн було отримано при дворазовому обприскуванні посівів регулятором Стабілан 750 – 6,42 т/га, що на 2,37 т/га більше, ніж у контрольному варіанті. Найбільшу масу 1000 зерен було зафіксовано при застосуванні Стабілан 750 на початку фази кущення та на початку виходу в трубку: у сорту Модерн – 53,0 г, у сорту Аграрій – 47,4 г. За середніми даними 2023-2024 років, у зерні ярого ячменю сорту Модерн, вирощеного без застосування регулятора росту (контроль), вміст білка складав 10,0%. При дворазовому підживленні рослин його вміст підвищився до 11,0%. Для сорту Аграрій ці показники становили 9,8% і 10,7% відповідно. Indicators of spring barley yield structure depended on the variety and the use of plant growth regulator. The best results were obtained for the Modern variety when using the growth regulator Stabilan 750 at the beginning of the tillering phase and at the beginning of the earing stage. In particular, the length of the ear was 9.0 cm, the number of grains was 26.3, and the weight of grains per ear was 1.37 g. It was found that the grain productivity of spring barley varied depending on the growth regulator and the amount of foliar feeding. The maximum grain yield in the Modern variety was obtained by spraying the crops twice with Stabilan 750 regulator - 6.42 t/ha, which is 2.37 t/ha more than in the control variant. The highest weight of 1000 grains was recorded when using Stabilan 750 at the beginning of the tillering phase and at the beginning of the tube: in the Modern variety - 53.0 g, in the Agrarian variety - 47.4 g. According to the average data of 2023-2024, the protein content of spring barley of the Modern variety grown without the use of a growth regulator (control) was 10.0%. With two times of plant nutrition, its content increased to 11.0%. For the Agrarian variety, these figures were 9.8% and 10.7%, respectively.
Опис: Нетреба А.В. «Оцінка факторів технології за впливом на урожайність зерна ячменю» – на правах рукопису. Дипломна робота за спеціальністю 201 – «Агрономія», ОС магістр. Білоцерківський національний аграрний університет, Біла Церква, 2024. 78 С. Науковий керівник: Леся Карпук.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14597
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нетреба Артур Вадимович.pdf312,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.