Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14566
Назва: | Особливості формування елементів структури врожайності в сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ. |
Інші назви: | Peculiarities of the formation of yield structure elements in soft winter wheat varieties under the conditions of the experimental field of the bilotserkiv scientific research center |
Автори: | Харенко, Олександр Віталійович Kharenko, Oleksandr |
Ключові слова: | пшениця м’яка озима; soft winter wheat;сорт; variety;елементи структури продуктивності; elements of the productivity structure;урожайність зерна; grain yield;зимостійкість; winter hardiness |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Харенко О.В. Особливості формування елементів структури врожайності в сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / Наук. кер. Лозінський М.В. – Біла Церква: БНАУ, 2024. – 66 с |
Короткий огляд (реферат): | Матеріалом досліджень були сорти озимої м’якої пшениці занесені до Державного реєстру рослин, придатних для поширення в України і рекомендовані для вирощування у Лісостеповій зоні: Царівна, Фаворитка, Розкішна і Золотоколоса. Сорт Лісова пісня використовували за стандарт. Метою досліджень було встановлення особливостей формування елементів структури врожайності у сортів пшениці м’якої озимої і підібрати більш адаптовані для умов НВЦ Білоцерківського НАУ. Досліди закладали відповідно до загальноприйнятих методик польового експерименту і методичних рекомендацій по проведенню польових досліджень з зерновими культурами. Попередник гірчиця на зерно. Агротехніка загальноприйнята для вирощування пшениці м’якої озимої в зоні досліджень. Для сівби використовували сівалку СН-1,6, за облікової площі ділянки 32 м2 та трикратної повторності. Загальноприйнятими методами в кількісній генетиці проведені біометричні аналізи за середнім зразком із 25 рослин при трикратній повторності. За середньоарифметичними показниками була проведена кількісна оцінка господарсько цінних ознак, а за дисперсією, розмахом мінливості та коефіцієнтом варіювання – оцінка їх мінливості. Кваліфікаційна робота магістра містить 66 сторінки, 14 таблиць, 4 рисунки, список використаних джерел із 58 найменування. |
Опис: | The material of the research was winter soft wheat varieties listed in the state register of plants, suitable for distribution in Ukraine and recommended for cultivation in the forest-steppe zone: Tsarivna, Favoritka, Rozkishna and Zolotokolosa. the forest song variety was used as a standard. The purpose of the research was to establish the peculiarities of the formation of the elements of the yield structure in soft winter wheat varieties and to select those more adapted to the conditions of the bilotserkiv scientific research center. Experiments were carried out in accordance with generally accepted methods of field experiments and methodical recommendations for conducting field studies with grain crops. Predecessor of grain mustard. agricultural technology is generally accepted for growing soft winter wheat in the research area. For sowing, a planter CH-1.6 was used, with a registered plot area of 32 m2 and three repetitions. Biometric analyzes were performed on an average sample of 25 plants in triplicate using generally accepted methods in quantitative genetics. Quantitative evaluation of economically valuable traits was carried out based on arithmetic mean indicators, and their variability was evaluated based on dispersion, range of variability, and coefficient of variation. The master's thesis contains 66 pages, 14 tables, a list of used sources with 58 titles. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14566 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Osoblyvosti_formuvannia.pdf | 653,05 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.