Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13359
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗакрасняна, Олександра Тарасівна-
dc.contributor.authorZakrasnyana, Oleksandra-
dc.date.accessioned2025-01-16T08:01:48Z-
dc.date.available2025-01-16T08:01:48Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationЗакрасняна О. Т. Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка м’яса каченят-бройлерів в умовах ФГ «Мідлфарм» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю.О. Машкін, доцент. - Біла Церква, 2024. 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13359-
dc.descriptionThe master's thesis consists of 56 pages, on which 12 tables are placed, and 26 sources of literature are used. In the course of the conducted research, various aspects of the economic activity of the "Middlefarm" farm and technological processes related to the production of meat of broiler ducklings were carefully analyzed. In particular, attention is paid to the conditions of their maintenance, the peculiarities of feeding, the sanitary and hygienic condition of the premises, as well as various parameters of the light and temperature-humidity regime. Zootechnical, physical, and biological methods were used for a comprehensive assessment of technological parameters related to broiler duckling meat production. It is worth noting that FG "Middlefarm" is a specialized farm with a narrow profile of activity, which does not have a closed production cycle: there are no parental herd, hatchery and repair young animals. The main activity of the farm is focused on raising young broiler ducklings for meat production. In order to improve economic indicators and increase the efficiency of using the available areas in the poultry houses of FG "Middlefarm", it is recommended to implement a three-phase feeding system of the starter-grower-finish type. In addition, replacing the "Medeo-2" cross with a more productive version "Agidel-34" will allow to increase the number of reared poultry batches to six per year. To increase the density of planting and the volume of meat production of broiler ducklings, it will be advisable to introduce a mesh floor in the feeding and watering areas.uk_UA
dc.description.abstractМагістерська кваліфікаційна робота складається із 56 сторінок, на яких розміщено 12 таблиць, а також використано 26 джерел літератури. В ході проведених досліджень було ретельно проаналізовано різні аспекти господарської діяльності фермерського господарства «Мідлфарм» та технологічні процеси, пов'язані з виробництвом м'яса каченят-бройлерів. Зокрема, увагу приділено умовам їх утримання, особливостям годівлі, санітарно-гігієнічному стану приміщень, а також різним параметрам світлового та температурно-вологісного режиму. Для всебічної оцінки технологічних параметрів, що стосуються виробництва м'яса каченят-бройлерів, були застосовані методи зоотехнічного, фізичного та біологічного характеру. Варто зазначити, що ФГ «Мідлфарм» є спеціалізованим господарством з вузьким профілем діяльності, яке не має замкнутого циклу виробництва: тут відсутні батьківське стадо, інкубаторій та ремонтний молодняк. Основна діяльність господарства зосереджена на вирощуванні молодняка каченят-бройлерів для виробництва м’яса. Задля покращення економічних показників та підвищення ефективності використання наявних площ у пташниках ФГ «Мідлфарм» рекомендується впровадити трьохфазну систему годівлі типу стартер-гровер-фініш. Крім того, заміна кросу «Медео-2» на більш продуктивний варіант «Агідель-34» дозволить збільшити кількість вирощуваних партій птиці до шести на рік. Для збільшення щільності посадки та обсягів виробництва м'яса каченят-бройлерів доцільним буде запровадження сітчастої підлоги у зонах годівлі та напування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectкаченята-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler ducklingsuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectм’ясоuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectповноцінна годівляuk_UA
dc.subjectcomplete feedinguk_UA
dc.titleАналіз і удосконалення технології виробництва та переробка м’яса каченят-бройлерів в умовах ФГ «Мідлфарм» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of production and processing of meat of broiler ducklings in the conditions of FG "Middlefarm" of the Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_kacheniat-broileriv.pdf819,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.