Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13334
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гніденко, Назар Миколайович | - |
dc.contributor.author | Hnidenko, Nazar | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-14T07:52:23Z | - |
dc.date.available | 2025-01-14T07:52:23Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.identifier.citation | Гніденко Н. М. Аналіз технології виробництва і переробки свинини та шляхи її удосконалення у ПОСП« Дніпро» Київської області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П. І. Кузьменко, доцент. - Біла Церква, 2024. 62 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13334 | - |
dc.description | The main sections of the work are introduction, review of literature, material, conditions and methods of work performance, calculation and technological part, processing, conclusions, proposals, list of used literature. The goal of the graduation thesis was to improve the technology of feeding piglets with a live weight of 10-20 kg in the "Dnipro" farm of the Kyiv region. In accordance with the set goal, the following tasks were set for resolution: - reveal the features of normalized feeding of piglets (literature review); - to select the object of research and to develop a method of performing the work; - conduct an analysis and develop ways to improve the technology of feeding piglets with a live weight of 10-20 kg; - calculate the economic efficiency of development; - based on the results of the conducted research, form conclusions and provide proposals for production The object of research was the technological process of raising piglets with a live weight of 10-20 kg of the Ukrainian steppe white breed. According to the results of the analysis of the technological process of feeding piglets with a live weight of 10-20 kg in the conditions of a private farm of the Russian Federation. "Dnipro" established that the main reason for the lack of productivity of piglets in accordance with the planned parameters is primarily the discrepancy of their live weight for the weaning period, which is associated with poor feeding of suckling sows and their insufficient milk yield and direct imbalance of compound feed for piglets in terms of crude protein and essential amino acids. It is substantiated that the balanced feeding of piglets in terms of energy, dry matter, protein, amino acids, mineral elements and vitamins is economically justified, it makes it possible to increase the level of profitability of growing piglets up to 60 days of age from 41.8% to 50.7%. It is proposed to balance 1 kg of combined feed for piglets with a live weight of 10-20 kg by the content of crude protein and the concentration of lysine, methionine with cystine and threonine in it by introducing appropriate additives of synthetic lysine, methionine and threonine. The thesis is completed on 62 pages of computer text, contains 17 tables, 4 figures, 34 sources of used literaturе. | uk_UA |
dc.description.abstract | Основними розділами роботи є вступ, огляд літератури, матеріал, умови і методика виконання роботи, розрахунково-технологічна частина, переробка, висновки, пропозиції , список використаної літератури. Метою випускної дипломної роботи було удосконалення технології годівлі поросят живою масою 10-20кг у ПОСП «Дніпро» Київської області . Відповідно до поставленої мети на вирішення було поставлено такі завдання: - розкрити особливості нормованої годівлі поросят (огляд літератури); - підібрати об’єкт досліджень та розробити методику виконання роботи; - провести аналіз та розробити шляхи удосконалення технології годівлі поросят живою масою 10-20 кг; - обчислити економічну ефективність розробки; - за результатами проведених досліджень сформувати висновки та надати пропозиції виробництву. Об’єктом досліджень був технологічний процес вирощування поросят живою масою 10-20 кг української степової білої породи. За результатами проведеного аналізу технологічного процесу годівлі поросят живою масою 10-20 кг в умовах приватного господарства ПОСП. «Дніпро» встановлено, що основною причиною недоотримання рівня продуктивності поросят у відповідності до запланованих параметрів є передусім невідповідність їх живої маси на період відлучення, що пов’язано з неповноцінною годівлею підсисних свиноматок і недостатньою їх молочністю та безпосередньою незбалансованістю комбікорму для поросят за рівнем сирого протеїну та незамінних амінокислот. Обґрунтовано, що збалансована годівля поросят за енергією, сухою речовиною, протеїном, амінокислотами, мінеральними елементами і вітамінами є економічно обґрунтованою, дає змогу підвищити рівень рентабельності вирощування поросят до 60-денного віку із 41,8 % до 50,7 %. Запропоновано проводити балансування 1 кг комбікорму для поросят живою масою 10-20 кг за вмістом сирого протеїну та концентрацією у ньому лізину, метіоніну з цистином і треоніну шляхом введення відповідних добавок синтетичного лізину, метіоніну та треоніну. Дипломна робота виконана на 62 сторінках комп’ютерного тексту, містить 17 таблиць, 4 рисунка, 34 джерел використаної літератури. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | технологія | uk_UA |
dc.subject | technology | uk_UA |
dc.subject | обладнання | uk_UA |
dc.subject | equipment | uk_UA |
dc.subject | основні свиноматки | uk_UA |
dc.subject | main sows | uk_UA |
dc.subject | багатоплідність | uk_UA |
dc.subject | fertility | uk_UA |
dc.subject | збереженість поросят | uk_UA |
dc.subject | survival rate | uk_UA |
dc.subject | затрати кормів | uk_UA |
dc.subject | feed costs | uk_UA |
dc.subject | амінокислоти | uk_UA |
dc.subject | amino acids | uk_UA |
dc.subject | вітаміни | uk_UA |
dc.subject | vitamins | uk_UA |
dc.subject | забійна маса | uk_UA |
dc.subject | slaughter weight | uk_UA |
dc.subject | переробка | uk_UA |
dc.subject | processing | uk_UA |
dc.subject | прибуток | uk_UA |
dc.subject | profit | uk_UA |
dc.subject | рентабельність | uk_UA |
dc.subject | profitability | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва і переробки свинини та шляхи її удосконалення у ПОСП« Дніпро» Київської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of pork production and processing technology and ways to improve it at Dnipro State Enterprise, Kyiv region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.4 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf | 805,74 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.